Harrison Ford ja Helen Mirren kärvistelevät eilisessä – lisää tietoa menestyssarja Yellowstonen esiosasta

Duttonien sukusaaga laajenee isosti.

28.10.2022 15:32

Kevin Costnerin menestyksekäs Yellowstone on kuvannut montanalaisen tilallisperheen elämää jo vuodesta 2018. Nyt viidettä kauttaan aloitteleva sarja saa esim. Rillit huurussa– ja Game of Thrones -sarjojen tapaan myös esiosan, joka kantaa nimeä 1923. Sen tähdiksi on kiinnitetty mm. Harrison Ford, Helen Mirren, Robert Patrick ja Timothy Dalton.

Duttonien sukusaagan laajeneminen ei näytä pysähtyvän aivan pian. 1923:n piti alkujaan olla vain kahdeksan episodin mittainen minisarja. Tarina on kuitenkin kieltolain ja lamakauden takia sen verran mittava, että sarjan luoja Taylor Sheridan on saanut luvan tehdä 1923:a ainakin kaksi saman mittaista kautta.

Jotakin mittavuudesta kertoo myös se, että esiosan nimi on vaihdellut tuotannon aikana 1883:sta 1932:een. Sheridan suunnittelee vielä kahta muuta Duttoneihin liittyvää sarjaa, joista toinen sijoittuu toisen maailmansodan tietämille.

Fordin ja Mirrenin tähdittämä 1923 saa ensiesityksensä Yhdysvalloissa joulukuun loppupuolella. Sarja kuuluu Paramount+:n valikoimiin, joten se nähtäneen suoratoistopalvelussa myös Suomessa pian kotimaansa ensiesityksen jälkeen.

 

Lähteet: MovieWeb, Deadline

Lisää luettavaa