Hayao Miyazakin uuden elokuvan englanninkieliset näyttelijät julki: Mukana kaksi eri Batmania ja Mark Hamill

Studio Ghiblin The Boy and the Heron saa englanninkieliseen versioonsa kovia nimiä mukaan.

17.10.2023 19:20

Ohjaajalegenda Hayao Miyazakin uusi elokuva The Boy and the Heron, joka on suomennettu muotoon Poika ja Haikara, saa ensi-iltansa Yhdysvalloissa joulukuun 8. päivä. Elokuva on julkaistu jo heinäkuussa Japanissa, jossa se on kerännyt kiitosta niin katsojilta kuin kriitikoilta. Suomen ensi-ilta on 17. marraskuuta.

Elokuvan tuotantoyhtiö Studio Ghibli on viimein julkistanut ääninäyttelijät englanninkieliselle versiolle – ja se ei jätä kylmäksi, sillä tunnettuja tähtinäyttelijöitä valinnoissa riittää. Rooleissa kuullaan Christian Bale, Dave Bautista, Gemma Chan, Willem Dafoe, Karen Fukuhara, Mark Hamill, Robert Pattinson ja Florence Pugh.

Mielenkiintoisesti Batman-edustus on vahvasti läsnä, sillä Bale ja ja Pattinson ovat molemmat näytelleet viittasankaria siinä missä Hamill on antanut äänensä animaatioversioiden Jokerille.

Miyazakin teokset ovat aiemminkin vedonneet englanninkielisissä versiossaan nimekkäisiin näyttelijöihin. Esimerkiksi vuonna 2013 julkaistussa Tuuli nousee -elokuvassa kuultiin Joseph Gordon-Levittin, Emily Bluntin ja Elijah Woodin kaltaisia nimiä.

82-vuotiaan ohjaaja Miyazakin viimeiseksi elokuvaksi alunperin uskottu Poika ja Haikara saadaan Suomessa Cinema Mondon toimesta ensi-iltaan marraskuun 17. päivä. Elokuvan virallinen synopsis on seuraava:

”Nuori Mahito-poika kaipaa äitiään ja päätyy etsimään tätä elävien sekä kuolleiden jakamasta rajamaailmasta. Siellä kuolema päättyy ja uusi elämä voi alkaa. Poika ja haikara on Hayao Miyazakin osin omaelämäkerrallinen fantasia elämästä ja kuolemasta, tarina luomisesta sekä ystävyyden merkityksestä.”

Alla elokuvan traileri.

Lisää luettavaa