Heath Ledgerin kuolemasta 10 vuotta – muistatko nämä roolit?

Supertähteyteen matkalla ollut australialaisnäyttelijä kuoli vain 28-vuotiaana tasan kymmenen vuotta sitten.

Heath Ledger nousi suuren yleisön tietoisuuteen Brokeback Mountain -elokuvasta vuonna 2005, kun tarina jäyhästä ja homoutensa kieltävästä cowboysta valloitti kriitikot ja katsojat. Tammikuun 22. päivä vuonna 2008 Ledger löydettiin kuolleena asunnostaan. Hänen suurimmaksi roolikseen jäi synkkä Batman-elokuva The Dark Knight (Yön ritari), josta hän sai postuumisti parhaan miessivuosan Oscar-palkinnon.

Lyhyen uransa aikana Ledger ehti tehdä vajaat parikymmentä elokuvaroolia, mutta muistatko nämä seuraavat roolit?

YouTube video

The Four Feathers (Valkoinen sulka, 2002)

Ledgerin esittämä 1800-luvun lopun englantilaissotilas eroaa palveluksesta, kun hänen joukkonsa lähetetään Sudanin kapinallisalueelle sotatehtäviin. Mies saa pelkurin merkkinä valkoiset höyhenet ystäviltään ja kihlatultaan. Kun hänen ystäviensä joukko-osasto joutuu pulaan, lähtee hän pelastamaan heitä löytäen itsestään aiemmin puuttuneen rohkeuden.

YouTube video

A Knight’s Tale (Ritarin tarina, 2001)

1300-luvulle sijoittuva tarina oman onnensa sepästä ottaa huomattavan paljon historiallisia vapauksia, ja Ledgerin rinnalla nähdään monta tämän hetken suurta nimeä, kuten Paul Bettany (The Da Vinci Code/Da Vinci -koodi) ja Mark Addy (Game of Thrones).

YouTube video

10 Things I Hate About You (1999)

Ledgerin ensimmäinen Hollywood-rooli lennätti hänet suoraan miljoonien teinityttöjen julisteseinille, ja elokuvassa hän esitteli myös laulutaitojaan.

Aiheeseen liittyvät jutut