Heinähattu ja Vilttitossu palaavat valkokankaalle

Tulossa ensi vuoden helmikuussa.

21.6.2023 14:00

Heinähattu ja Vilttitossu palaavat valkokankaalle uudessa tarinassa Heinähattu, Vilttitossu ja kana. Elokuva perustuu Sinikka ja Tiina Nopolan samannimiseen lastenkirjaan, joka jäi yhdeksi heidän viimeisistä yhteisistä kirjoistaan sekä viimeiseksi yhteiseksi elokuvakäsikirjoituksekseen.

Elokuva nähdään elokuvateattereissa talvilomilla 2024, ja se on ensi-illassa 16.2.2024.

Päärooleissa nähdään tutut hahmot edellisistä Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvista. Vanhempia esittävät Niina Lahtinen ja Joonas Nordman. Isonapa ja Rillirousku -poliiseja esittävät Janne Kataja ja Lari Halme.

Naapurin neiteinä Halise ja Helga Alibullenina nähdään Krisse Salminen ja Pirjo Heikkilä. Heinähatun ja Vilttitossun rooleissa nähdään sisarukset Eedla ja Klaara Höglund ja muissa rooleissa Kaisa Hela ja Ernest Lawson.

Tammi julkaisi Heinähattu, Vilttitossu ja kana -kirjan vuonna 2019.

”Kirjan tarinaa on jalostettu kierteitä ja sävyjä lisäämällä”, Tiina Nopola kertoo.

”Idea romaaniin syntyi, kun kyläilimme sisareni Sinikan kanssa perheessä, jossa oli lemmikkeinä viisi kanaa. Saimme tutustua kanojen elämään ja hämmästyimme kanojen älykkyyttä ja oppimiskykyä. Meitä alkoi kiehtoa ajatus ihmisen ja kanan rinnakkaiselosta. Kirjalla oli aluksi vain otsikko ja kana sai nimekseen Anita. Kun kuulimme, että kanat viihtyvät parhaiten parvessa muiden kanojen kanssa, keksimme, että kanaparven muut kanat hyljeksivät Anitaa ja siksi naapurin Alibullenin neidit ottavat sen luokseen.”

Elokuvan ohjaa Reetta Aalto (Naurun varjolla). Ohjaaja kertoo, että Heinähattu, Vilttitossu ja kana on riemukas koko perheen elokuva, jonka parissa saa seikkailla ja oppia uutta niin kanoista kuin meistä ihmisistäkin.

”Se on lasten korkeudelta kerrottu tarina ystävyydestä, rohkeudesta ja anteeksiannosta. Meissä kaikissa on erilaisia puolia, vähän kilttiä ja kunnollista Heinähattua ja vähän vallatonta Vilttitossua. Tällä kertaa siskokset pääsevät kokeilemaan toistensa rooleja: Heinähattu löytää sulkapalloleirillä itsestään uusia puolia ja Vilttitossu oppii Anita-kanan kautta ottamaan vastuuta. Kivaa päästä kuvaamaan tätä Tampereelle. Mukana on osaava porukka, Suomen parhaita koomikoita ja aivan uskomattoman taitavat lapsinäyttelijät. Ai niin, ja kanoja!”

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia