Hemlock Groven ruotsalaistähti: ”Tämän sarjan lajityyppiä on turha määritellä”

24.4.2013 19:15

Ruotsalaisilla on kaikkea. Hollywood-tähtiäkin tulee naapurimaasta koko ajan lisää.

Otetaan vaikka Netflixin uusi sarja Hemlock Grove. Sen yhtä pääosaa esittää ruotsalainen näyttelijätulokas Bill Skarsgård. Hän on tunnettua näyttelijäsukua. Billin isä on maailmankuulu ruotsalaistähti Stellan Skarsgård. Billin veljet Alexander, Gustaf ja Valter ovat myös näyttelijöitä.

Tapasimme Skarsgårdin Torontossa, missä Hemlock Grovea kuvattiin. Ruotsalaisesta nuorukaisesta kun on kyse, niin ensimmäinen luonteva kysymys onkin, onko hänellä ollut normaali ruotsalainen lapsuus ja teini-ikä, johon kuuluu juopporisteily Ruotsin-laivalla. Hieman James Deania muistuttava Skarsgård nauraa kysymyksen kuullessaan.

– Minulla on paljon ystäviä, jotka ovat lähteneet juopporisteilyille Helsinkiin. Itse en koskaan ole sellaisella ollut, mutta minulla oli täysin normaali lapsuus Tukholman Södermalmissa. Ei mitään luksuselämää.

Hemlock Grove on Skarsgårdin ensimmäinen iso televisiorooli, ja odotukset ovat korkealla. Hemlock Grove julkaistaan striiminä Netflixin kautta toisin kuin tavalliset televisiosarjat, ja Skarsgård pitää sitä vain etuna. Netflixin julkaisutapa tuo hänen mielestään vapautta, joka puuttuu perinteisiltä kanavilta.

– Sitä voi ehkä verrata amerikkalaisiin kaapelikanaviin, ja olen aina ollut niillä esitettävien sarjojen fani.

Skarsgård kuvaa Hemlock Grovea koukuttavaksi sarjaksi, joka on täynnä yllätyksiä.

– Se saa tummempia ja oudompia sävyjä edetessään. Sarja on hyvin tuore.

Hemlock Groven takana on kauhuelokuvien erikoismies Eli Roth, mutta sarja ei kuulu puhtaasti kauhugenreen. Sarjan lajityyppiä onkin Skarsgårdin mukaan turha määritellä.

Hemlock Grove on oma maailmansa jossa on omat sääntönsä.

Skarsgård kertookin, että hän ei edes välitä kauhuelokuvista.

– Niiden tarkoitus on yleensä vain pelottaa ihmisiä, ja se vie huomion pois tarinasta. On mielenkiintoisempaa, jos tarinassa on psykologisempi ote, ja minusta meidän sarjassamme sellainen on.

Jussi Huhtala

Lisää aiheesta:
Seksiä, ihmissusia ja Twin Peaksia
”Tämä on television tulevaisuus”

Lisää luettavaa