Hillitön Futurama tekee paluuta tutuin näyttelijöin – mutta miksi yksi puuttuu?

Simpsonien luojan toinen menestyssarja.

10.2.2022 18:30

1990-luvulla käynnistynyt Futurama oli Simpsonien luoja Matt Groeningin toinen menestyssarja. Vaikka tulevaisuudessa syväjäädytyksestä heräävän pizzakuski Fryn ja hänen uusien ystäviensä toilailuja seuranneen sarjan tekeminen loppui 2013, sarjalla on edelleen vankka fanikuntansa. Nyt Furturamalle on viimein luvassa lisää jaksoja.

Disneyn alaisuuteen kuuluva suoratoistoyhtiö Hulu on tilannut Futuramasta ainakin 20 uutta jaksoa. Niiden ensiesityksen on määrä tapahtua ensi vuonna. Aiemmin Futurama kuului FOXin ohjelmistoon, mutta Disneyn ostettua kilpailijansa, myös Futuraman oikeudet vaihtoivat kotia.

Niin alkuperäisestä Futuramasta vastanneet Groening kuin David X. Cohen ovat mukana myös uusien jaksojen tuotannossa. Fanien iloksi joukko alkuperäisiä ääninäyttelijöitä on palaamassa tuttuihin rooleihinsa: mm. Billy West, Katey Segal ja Maurice LaMarche ovat lupautuneet projektiin. Esim. Westin mukana olo on tärkeää, sillä hän on lainannut ääntään niin pizzalähetti Frylle kuin nerokkaalle Zoidbergille.

Huonoista tavoistaan muistettu robotti Bender saattaa kuitenkin saada uusiin jaksoihin uuden ääninäyttelijän. Hahmoa tulkinnut John DiMaggio on twiittiensä perusteella tietoinen Futuraman paluusta. Studion puolelta on annettu ymmärtää, että DiMaggion kyvyille olisi jälleen käyttöä. Näyttelijän kanssa ei ole kuitenkaan toistaiseksi päästy sopimukseen asiasta, joten hänelle haetaan korvaajaa.

 

Lähde: Deadline

Lisää luettavaa