Historiallinen superfloppi! Kesän suurin katastrofi nakutteli studiolle kovat tappiot

Kesän blockbusterit ovat erikoisia elokuvia. Niihin panostetaan keskimäärin enemmän rahaa ja niiden odotetaan tuottavan tolkuttomasti. Näin ei tietenkään aina tapahdu.

11.11.2016 16:50

Mennyt kesä taisi olla yksi surkeimpia blockbustereiden saralla. Lähestulkoon jokainen kesäleffa joko haukuttiin kriitikoiden tai katsojien toimesta. Historiallista varmaan sekin.

Yksi oli kuitenkin ylitse muiden. Remake uskonnollis-historiallisesta vauhtiseikkailusta torpattiin joka rintamalla. Ben-Hur nakutteli kovat tappiot. Ben-Hur sai niin karmean vastaanoton USA:ssa, että leffaa ei edes tuotu Suomen teattereihin. Se kertonee koko remaken kauheudesta.

Elokuvan budjetti oli 100 miljoonaa dollaria, ja se toi takaisin vain 94 miljoonaa. MGM-studio konsultoi sijoittajia tällä viikolla, ja paljasti Ben-Hurin tappioiksi huikeat 48 miljoonaa dollaria.

Studion koko elokuvapuolen tuotto oli vain 10 miljoonaa dollaria. Kiitos tuotoista kuuluu esimerkiksi The Magnificent Sevenille – vaikka ei sekään mikään hitti ollut. Kaiken kaikkiaan MGM:n teatterituotot ovat tippuneet viimeisen kolmen kuukauden aikana 65 %, 1,9 miljoonaan dollariin.

MGM:n tv-puoli kuitenkin loisti, ja show’t kuten Vikings sekä Fargo auttoivat nostamaan yhtiön tv-tuotot yli 100 prosenttia, yhteensä 95,8 miljoonaan dollariin.

Lähde: Variety

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia