Hohdon jatko-osasta elokuva – Stephen Kingin Tohtori Uni tuotantoon huipputiimin voimin

Stanley Kubrickin Hohto (1980) on kiistämätön klassikko, sitä taas ei Stephen Kingin oma Hohto-filmatisointi (1997) ole. Oli miten oli, King kuitenkin kirjoitti kulttikirjalleen jatkoa vuonna 2013. Tohtori Uni tapahtuu vuosikausia ensimmäisen osan tapahtumien jälkeen.

Tohtori Uni
on yllättävän brutaali ja kammottava kirja kun sitä vertaa Kingin muuhun 2000-luvun tuotantoon. Ei siis ole mikään ihme, että Hollywood haluaa tehdä siitä leffan.

The Tracking Boardin mukaan Oscar-voittaja Akiva Goldsman rustaa paraikaa kässäriä Warner Brosille. King on itse projektissa mukana johtavana tuotajana.

Hohto-kirjan sankarilapsi Danny on nyt keski-ikäistynyt. Hän on traumatisoitunut Overlook Hotellin tapahtumien johdosta ja on seurannut isänsä jalanjälkiä kohti alkoholismia ja vihaa. Hän päättää kuitenkin lopettaa juomisen ja muuttaa idylliseen pikkukaupunkiin New Hampshireen. Sinne muuttaessaan alkaa Danny saamaan samoja etiäisiä kuin lapsena. Hän luo psyykkisen linkin 12-vuotiaan Abra Stonen kanssa. Dannyn pitää pelastaa tyttö paranormaaleja kykyjä omaavan Tosi Solmu -lahkon käsistä.

Lähde: Dread Central

(Episodi/NI)

Aiheeseen liittyvät jutut