”Hollywood on kärsinyt mielikuvituksettomuudesta”, sanoo ylistetyn kauhuhitin ohjaaja

Ohjaajan seuraava elokuva Us saa ensi-iltansa vuoden 2019 alussa.

Get Out -kauhuhitin käsikirjoittanut ja ohjannut Jordan Peele uskoo uuden menestyksensä kumpuavan elokuva- ja tv-alojen tylsästä tarjonnasta. Varietyn artikkelissa Peele sanookin käyttäneensä hyväkseen yhtä merkittävää asiaa: erilaisuutta.

”Hollywood on kärsinyt mielikuvituksettomuudesta, jonka ansiosta on kysyntää uusille, luoville tavoille kertoa tarinoita”, Peele sanoo.

”Erityisesti monimuotoisuuden suhteen meno on ollut erityisen mielikuvituksetonta. Jo vuosien ja vuosien ja vuosien ajan on elänyt sellainen käsitys, että monimuotoisuus tuo projekteille esteitä. Mutta totuus on, että emme ole panostaneet monimuotoisuuteen. Emme ole panostaneet taiteilijoihin. Joten alalta puuttuu rohkeutta. Uskon, että kun uskot itseesi ja tuot rohkeutta ja itsevarmuutta projekteihin, se myös toimii.”

Parhaan alkuperäiskäsikirjoituksen Oscarin ansainnut Peele kertoo myös erottuvansa joukosta, sillä on valinnut genre-elokuvien tekemisen perinteisten draamaelokuvien sijaan. Käsikirjoittaja-ohjaaja-tuottaja painottaa, ettei eskapismi, jota hän itsekin elokuvilta hakee, tarkoita silmien sulkemista ympäröivältä maailmalta.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut