Hollywood-tähdet kertovat rakkaimpia Muumi-muistojaan: ”Isoäitini oli suomalainen” – Katso riemastuttava video kulissien takaa!

Ei muumitaloa lukita yöksi…

2.12.2017 11:01

Hollywoodissa menestyneet ruotsalaistähdet tuntevat Tove Janssonin luomat Muumi-hahmot loistavasti. Kaikkia kolmea kuullaan uuden Muumien taikatalvi -elokuvan englanninkielisinä ääninä. Stellan Skarsgård on Muumipappa, hänen poikansa Bill Skarsgård on Muumipeikko ja Tanskalaisesta tytöstä Oscar-palkinnon voittanut Alicia Vikander Pikku Myy.

”Eivät ne kauniita ole”, Stellan Skarsgård sanoi. ”Kasvoin muumikirjojen parissa. Se on fantasiamaailma, johon tykkään palata.” Hän kertoo lukeneensa kirjat uudelleen vanhempana lapsilleen, vaikka myöntää lukeneensa niitä ensisijaisesti omaksi huvikseen. ”Muumimaailma on hyvin suvaitsevainen ja optimistinen. Paljon optimistisempi missä elämme nykyään.”

Bill Skarsgård taas huomauttaa Muumien olevan erittäin suosittuja Ruotsissa. ”Lapset rakastavat niitä”, hän sanoo. ”Jansson on luonut tämän kauniin maailman, jossa on niin paljon mysteerejä ja seikkailuja. Minulla on rakkaita muistoja kun isäni tai äitini luki minulle sängyssä näitä kirjoja”, nuorimmainen Skarsgård muistelee.

Vikander puolestaan kertoo katselleensa sarjaa vhs-nauhoilta. Hänen äitinsä luki muumikirjoja, kun hän oli lapsi. ”Isoäitini oli suomalainen, joten äiti luki muumien äänet ruotsiksi suomalaisella aksentilla.” Vikander kertoo myös ihailevansa Tove Janssonia ja hänen luomaansa maailmaa. Hän kertoo myös pienikokoisesta siskostaan, jolla on punaiset hiukset ja joka on ruotsalaiselta nimeltään My. Katso haastatteluista enemmän alla olevasta videosta!

Kuva elokuvasta Muumi ja punainen pyrstötähti

Lisää luettavaa