HS: Elokuvateatterit avataan heinäkuun alussa, sanoo Finnkinon johtaja – Kahta isoa ensi-iltaa odotetaan

Finnkinolta tuli kommentti, jota on odotettu.

Tämä kysymys on kaikkien elokuvafanien huulilla. Milloin elokuvateatterit avaavat ovensa ja pääsee katsomaan elokuvia isolta kankaalta?

Koronaepidemian aiheuttamien rajoitusten takia elokuvateatterit alkoivat sulkea Suomessa oviaan maaliskuussa.

Sen jälkeen on esitelty monenlaisia arvailuja, milloin teattereissa aletaan jälleen esittää elokuvia.

Tämän päivän Helsingin Sanomissa kerrotaan, että Finnkinon teatterit aukenevat viimeistään heinäkuun alkupuolella.

Lehti siteeraa Finnkinon kaupallista johtajaa Hannele Wolf-Mannilaa, joka sanoo että laajamittainen uudelleen avaaminen riippuu myös siitä, onko heillä riittävän vahva elokuvatarjonta.

Wolf-Mannila mainitsee kaksi elokuvaa: Tenetin ja Mulanin.

Christopher Nolanin jännäri Tenet on niitä elokuvia, joiden ensi-iltaa ei vielä ole siirretty. Sen ensi-illaksi on alusta asti ilmoitettu 17. heinäkuuta.

Disney-uuusintafilmatisointi Mulanin piti taas tulla teattereihin 25. maaliskuuta, mutta ensi-ilta siirrettiin koronaepidemian takia heinäkuun 24. päivään.

Nyt näyttäisi, että nämä kaksi elokuvaa ovat ensimmäisiä isoja ensi-iltoja, jotka nähdään teattereissa niiden avauduttua.

Wolf-Mannilan kommentista ei kuitenkaan selviä tuon täsmällisempiä tietoja. Joka tapauksessa heinäkuu näyttäisi olevan se kuukausi, jolloin elokuvia nähdään Suomessa valkokankaalla.

Myös Yhdysvalloissa elokuvia odotetaan valkokankaalle heinäkuun alussa. Russell Crowen jännäri Unhinged saa rapakon takana ensi-iltansa 1. heinäkuuta, mikäli kaikki menee odotusten mukaan.

Aiheeseen liittyvät jutut