HS: Konkurssin partaalla oleva tuotantoyhtiö teki Ylelle miljoonia maksavan tv-sarjan mutta jätti verot maksamatta

Monia tunnettuja televisiosarjoja ja elokuvia tuottanutta Fisher King Productions -yhtiötä uhkaa konkurssi.

18.9.2016 15:00

Helsingin Sanomien mukaan Verohallinto hakee helsinkiläistä tuotantoyhtiötä konkurssiin maksamattomien verojen takia.

Verorästejä on Helsingin Sanomien mukaan kertynyt yli 210 000 euroa viime keskiviikkoon mennessä, jolloin konkurssihakemus jätettiin Helsingin käräjäoikeuteen. Lehti kirjoitti Fisher Kingin vaikeuksista ensimmäisen kerran jo pari viikkoa sitten.

Fisher Kingin tuotantoihin kuuluvat muun muassa elokuvat Love Records – Anna mulle lovee ja Toiset tytöt. Kumpikaan ei kerännyt mainittavasti katsojia.

Verottajan lisäksi saatavia on yhtiöltä perännyt Helsingin Sanomien mukaan myös Love Records -elokuvan kaksi tekijää, Suomen menestyneimpiin ohjaajiin kuuluva Aleksi Mäkelä ja arvostettu leikkaaja Kimmo Taavila.

Fisher Kingin tv-tuotantoihin kuuluvat muun muassa ulkomaillekin myyty fantasiasarja Nymfit ja sairaaladraama Ihon alla. Uusi rikossarja Sorjonen on tulossa Ylen ohjelmistoon lokakuussa.

Yle Draaman päällikkö Jarmo Lampela kertoo Helsingin Sanomille, että Sorjosen uotantokustannukset olivat noin kolme miljoonaa euroa. Sorjoselle on suunniteltu jo jatkoa, mutta jos Fisher King menee konkurssiin, sarjan tulevaisuus on vaakalaudalla.

Kuva elokuvasta Love Records – Anna mulle lovee.

Lisää luettavaa