Hugh Jackmanilla ennenkuulumatonta asiaa Les Miserables -elokuvassa

Helmikuun lopulla Suomeen saapuva Les Misérables soittelee samannimisen menestysmusikaalin säveliä, mutta jotain uuttakin on luvassa.

Ohjaaja Tom Hooperin (Kuninkaan puhe) mielestä entisen rangaistusvangin Jean Valjeanin (elokuvassa Hugh Jackman) ja sijaisperheessä kärvistelevän pikku Cosetten ainutlaatuiselle kohtaamiselle ei anneta musikaalissa riittävästi aikaa ja huomiota. Tilaisuus on käytetty hyväksi ja elokuvaan on ympätty yksi aivan uusi laulu.

Tekijöiden omasta mielestä kappale istuu saumattomasti muiden laulujen joukkoon. Ei ihme, sillä viisuremmiin saatiin mukaan alkuperäisen näyttämömusikaalin säveltänyt Claude-Michel Schönberg.

Elokuvasta on julkaistu uusia making of -pätkiä, joissa herkutellaan uuden musiikkinumeron lisäksi muun muassa lavastuksella ja puvustuksella. Ranskan vallankumouksen tienoille sijoittuvassa elokuvassa on pyritty yhdistämään epookkielokuvaan sopiva realismin tuntu ja musikaalin vaatima hyökyvä tunteellisuus. Lavastajat ja puvustajat ovat siis päässeet rellestämään.

Esimerkiksi ranskalaisen bordellin lavasteita varten laivattiin merilevää Skotlannista asti. Samantyyppistä ilmettä on pyritty luomaan ihmisten hampaisiin – onhan kyse musikaalielokuvasta, jossa nähdään usein suoraan näyttelijöiden kitaan, ja aikakaudelle ominaisesti ihmisten purukalustot ovat surkeassa kunnossa. Esimerkiksi Jackman käyttää törkyisiä tekareita. Jostain syystä Anne Hathaway on kuitenkin selvinnyt pelkällä hammasmaskeerauksella…

Katso alta kaksi Les Misérables -featurettea:

(Episodi/HM)

Aiheeseen liittyvät jutut