Huijasiko alushousufirma Jasper Pääkköstä? Näyttelijä vaatii 300 000 euron korvauksia

Yrityksen mukaan kuvauksista ja materiaalin käytöstä on sovittu Jasper Pääkkösen kanssa.

5.4.2023 10:22

Helsingin käräjäoikeus käsittelee parhaillaan riita-asiaa, jonka toisena osapuolena on näyttelijä Jasper Pääkkönen.

Pääkkönen vaatii 300 000 euron korvauksia Lähde Oy -nimiseltä yritykseltä, joka myy The Other Danish Guy -alusvaatteita.

Pääkkönen pitää tapausta huijauksena ja katsoo, että hän ei ole antanut lupaa nimensä, kuviensa ja äänensä käyttöön.

Asiasta kertoi MTV Uutiset.

The Other Danish Guy on nimestään huolimatta suomalainen tuotemerkki, jota Lähde myy ja markkinoi aputoiminimellä.

MTV Uutisten tietojen mukaan Pääkkönen oli tehnyt brändilähettilässopimuksen Lähde Oy:n kanssa. Siihen liittyen Pääkkönen oli osallistunut podcastiin, ja samassa yhteydessä otettiin kuvia.

Pääkkönen ei kieltänyt kuvan käyttöä yhdessä Helsingin Sanomien printtimainoksessa, mutta sen sijaan toteutettiin laaja mainoskampanja televisiossa, radiossa ja verkossa, jossa käytettiin sekä kuvia että videota.

Lähde Oy ja sen toimitusjohtaja tulkitsevat, että brändilähettilässopimus oikeutti Pääkkösen persoonan hyödyntämiseen markkinointikampanjassaan. Yrityksen mukaan kuvauksista ja materiaalin käytöstä on sovittu Pääkkösen kanssa.

Pääkkönen on kuitenkin sitä mieltä, että tehty sopimus ei antanut rajoittamatonta oikeutta hänen nimeensä, kuvaansa ja ääneensä.

BlacKkKlansman-elokuvan tähti sanoo Helsingin Sanomille, että jos taiteilijoilla ja esiintyjillä ei ole oikeutta määrätä nimensä, kuvansa ja äänensä käyttöä, syntyisi täysin hallitsematon tilanne jossa yritykset voisivat vapaasti ja lupaa kysymättä käyttää esiintyjien kuvaa mainonnassaan.

”Tämä lienee yleisen oikeudentajun vastainen ajatus”, Pääkkönen kommentoi.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia