Huolestuttavia poimintoja RoboCopin juonesta

15.8.2012 19:42

Uusintafilmatisoinnit Paul Verhoevenin tieteisklassikoista saavat jatkuvasti epäluuloisia katseita osakseen. Tulevan RoboCopin käsikirjoituksesta paljastetut tiedot eivät valitettavasti anna vielä syytä uskoa parempaan huomiseen.

Jos HitFixin Drew McWeenyä on uskominen, RoboCopin uusintafilmatisoinnin juoni vie ED-209-taistelubotteja Iraniin pysäyttämään itsemurhapommittajia.

Lähi-Itään matkustaa myös poliisin virasta ilmeisesti maailmanrauhaan vaihtanut RoboCop, pysäyttääkseen terroristijärjestön harjoitusleirityksen. Kuka nyt tyhjentää Amerikan kadut huumeparoneista ja muista suurkaupunkien jengiläisistä?

McWeenyn mukaan RoboCop on käsikirjoituksessa ohjelmoitu vain taltuttamaan vastustajansa, mistä voi vetää äkkinäisen johtopäätöksen, että suurta väkivallalla mässäilyä ei nähdä.

RoboCopin ulkomuoto käy käsikirjoituksessa läpi monta versiota 1980-luvun kankeasta tinapoliisista lähemmäs nykypäivän standardeja. Kuulostaa epäilyttävästi Iron Manilta (2008), eikö?

Fanien onneksi käsikirjoitukset ovat herkkiä muuttumaan, eikä RoboCop ole vielä edennyt esituotannosta kuvauksiin.

Uuden RoboCopin ohjaa Brasiliassa kannuksensa ansainnut José Padilha (Eliittijoukot). Elokuvan on määrä valmistua ensi vuodelle.

Ennen RoboCopia teattereihin ehtii toinen Verhoevenin elokuvasta tehty uusinta. Total Recall saa Suomen ensi-iltansa 31. elokuuta. Myös Verhoevenin Starship Troopersista (1997) on tekeillä uusintaversio.

RoboCopin pääosissa nähdään Joel Kinnaman, Abbie Cornish ja Gary Oldman.

Lähde: MovieWeb

Lisää luettavaa