Huonoimpien näyttelijöiden Razzie-ehdokkaat paljastettiin – mukana Marvelin supertähti

Jälleen on jaossa kyseenalaista kunniaa.

13.3.2021 14:33

Kohta on jälleen aika ”kunnioittaa” elokuvamaailman ammattilaisia Golden Raspberry -palkinnolla. Razzie-palkinnoksi kutsuttu pysti jaetaan huonoimmille elokuville sekä näyttelijöille 24. huhtikuuta, päivää ennen Oscar-gaalaa. Vaikka palkinto on tähdille nolo, ainakin näyttelijä Sandra Bullock (All About Steve) ja ohjaaja Paul Verhoeven (Showgirls) ovat käyneet paikan päällä vastaanottamassa pystin.

Viime vuonna huonoimman elokuvan palkinnon sai tietokonegrafiikalla kyllästetty musikaali Cats. Huonoimman miespääosan näyttelijän palkinto puolestaan meni elokuvat The Fanatic ja Trading Paint tehneelle John Travoltalle ja The Haunting of Sharon Tatessa näytelleelle Hilary Duffille.

Tänä vuonna ehdokkaana huonoimpaan miespääosaan on ehdolla Eläintohtori Dolittlessä näytellyt Marvel-ikoni Robert Downey Jr. Lisäksi ehdokkaiden joukossa ovat Adam Sandler (Hubie Halloween) ja David Spade (The Big Missy).

Huonoimmasta miessivuosasta on asetettu ehdolle näyttelijät Chevy Chase (The Very Excellent Mr. Dundee), Shia LaBeouf (The Tax Collector), Arnold Schwarzenegger (Iron Mask) ja Bruce Willis (Breach, Hard Kill ja Survive the Night).

Nimekkäitä pääosasta ehdolla olevia naisnäyttelijöitä puolestaan ovat Anne Hathaway (The Last Thing He Wanted, Roald Dahl’s The Witches), Katie Holmes (Brahms: The Boy II, The Secret: Dare to Dream) ja Kate Hudson (Music).

Glenn Close on ehdolla sivuosasta elokuvassa Hillbilly Elegy ja Kristen Wiig niin ikään sivuosasta elokuvasta Wonder Woman 1984. Huonoimmaksi elokuvaksi valitaan joku seuraavista – 365 DaysAbsolute ProofDolittleFantasy Island ja Music.

Alla olevalla videolla Paul Verhoeven vastaanottaa oman Razziensa elokuvasta Showgirls. Verhoeven kommentoi kokeneensa gaalaan osallistumisestaan katarsiksen, eli tunsi tavallaan syntyneensä tilaisuuden ansiosta uudelleen. Hän koki jollain tavalla puhdistuneensa heti astuessaan tilaan, jossa gaala pidettiin.

Lue myös: Nyt Viaplayssa: Lytätty komedia vuodelta 2020 – ”Robert Downey Jr ei ole elokuvatähti” | Episodi.fi

Lähde: People, IMDb

Lisää luettavaa