Hurja lukema: näin moni katsoja jätti Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset -sarjan kesken

Mahtisormuksista uhkaa tulla kallis floppi.

5.4.2023 17:35

Amazonin Taru sormusten herrasta: Mahtisormukset on jättimäinen satsaus studiolta. Ensimmäisen kauden budjetti oli noin 462 miljoonaa dollaria, joka tosin tasoittuu tulevilla kausilla, kun tuotannolla on käytössään samat lavasteet, puvustus sekä muut sarjaa varten rakennetut asiat.

Fanien ja kriitikoiden mielipiteet jakanut sarja tulee saamaan toisen kautensa, jota kuvataan jo. Toki Amazon on jo niin syvällä tuotannossa mukana, ettei sitä voi noin vain perua, vaikka mitä tapahtuisi. Suunnitelmissa on tehdä viisi kautta Mahtisormuksia.

Viiden kauden kustannukset nousevat yhteensä noin miljardiin dollariin.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että vain 45 prosenttia katsojista on katsonut sarjan loppuun saakka. Se on hurjan pieni luku. USA:ssa sarjan katsoi loppuun vain 37 prosenttia katsojista.

Prime Videossa pyörivä Mahtisormukset on saanut kritiikkiä sen hitaasta tahdista sekä J. R. R. Tolkienin kirjoitusten muuntelemisesta.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että alla 50 prosenttia katsojista katsoi Netflixin Resident Evil- ja First Kill –sarjat loppuun. Kumpikin sarja peruttiin ensimmäisen kauden jälkeen.

Lähde: Gamesradar

Lisää luettavaa