Ikoninen ranskalaisnäyttelijätär puolustaa ”miesten oikeutta pokata naisia” – 100 nimekästä ranskalaista allekirjoitti avoimen kirjeen

Ranskan kuuluisimpiin näyttelijättäriin lukeutuva Catherine Deneuve kritisoi tuoreessa haastattelussaan ”uutta puritanismia”, joka on syntynyt Hollywoodin seksiskandaalien jälkeen. Deneuve julistaa puolustavansa ”miesten oikeutta pokata naisia”.

Hän oli yksi niistä sadasta ranskalaisesta naiskirjailijasta, näyttelijättärestä ja naisakateemikosta, joka allekirjoitti avoimen kirjeen, jossa valitetaan Harvey Weinsteinin syytösten jälkeen syntyneestä aallosta julistaa ja paljastaa vuosikymmeniä vanhoja tapahtumia.

Sadan allekirjoittaneen joukko väittää ”noitavainon uhkaavaan seksuaalista vapautta.”

– Raiskaus on rikos, mutta viettely keinoja kaihtamatta ei sitä ole, olet sitten kuinka pitkäjänteinen tai et, lukee kirjeessä, joka julkaistiin Le Mondessa.

– Miehiä on rangaistu summittaisesti, savustettu ulos työpaikoiltaan, kun he vain koskettivat jonkun polvea tai yrittivät ”varastaa suukon”, kirjeessä väitetään

Kirje hyökkää feminististen sosiaalisen median tempausten, kuten #MeToo-kampanjan, kimppuun, ja syyttää niitä ”uudesta puritaanisesta aallosta”.

Kirjeessä todetaan myös, että naisten kohtaamien oikeiden ongelmien ja hyväksikäytösten ratkaiseminen on muuttunut pelkäksi noitavainoksi.

– Se, mikä alkoi naisten vapautena puhua vapaasti tästä aiheesta, on kääntynyt päälaelleen – nyt me pelotamme ihmiset puhumaan ”oikein”, ja hyökkäämme niiden naisten kimppuun, jotka eivät niin tee tai taivu tähän tahtoon, lukee kirjeessä.

Deneuve on myös aiemmin puhunut siitä, että kampanjat eivät ole minkäänlainen ratkaisu ongelmaan.

– Kun olemme paljastaneet kaikki siat, rupeammeko sen jälkeen etsimään huoria? Tämä ei auta naisia, vaan niitä tahoja, jotka vastustavat seksuaalista vapautta. Me naisina emme hyväksy tämänkaltaista feminismiä, joka on suoranaista vihaa miehiä ja seksuaalisuutta kohtaan.

Kuva: Rakkaudella, Béatrice

Lähde: Agence France Presse

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut