Illalla tv:ssä: Äiti ja tytär laukovat totuuksia toisilleen – ”sekä Deneuve että Binoche ovat upeita”

IMDb-arvosana on 6,5.

21.2.2024 08:30

Illan tv-tarjonnassa on elokuva Fabiennen muistelmat (2019). Rotten Tomatoesissa elokuvan kriitikkomittari on luvussa 87 ja yleisömittari luvussa 63.

Fabienne on ranskalaisen elokuvan suuri tähti. Hän on rakastavien ja ihailevien miesten ympäröimä. Kun hänen muistelmateoksensa ilmestyy, tulee tytär Lumir vierailemaan New Yorkista Pariisiin aviomiehensä ja nuoren tyttärensä kanssa. Äidin ja tyttären kohtaaminen on jännitteiden täyttämä. Pian ilmoille lauotaan totuuksia ja tunnustuksia, kun mennyt näyttäytyy kummallekin eri valossa.

Ohjaajana Hirokazu Kore-eda. Näyttelijöinä Catherine Deneuve, Juliette Binoche ja Ethan Hawke.

Episodi antoi arvostelussa elokuvalle kolme tähteä:

”Sekä Deneuve että Binoche ovat upeita. Heitä ei voi hehkuttaa tarpeeksi. Tällä kertaa se on kuitenkin Binoche, joka varastaa valkokankaan itselleen. Deneuve tuntuu olevan hieman maneeriensa vanki. Hänen diivansa on kylmä ja petollinen, todellinen bitch, mutta samainen hahmo on nähty Deneuven vetämänä jo aiemmin.

Ei Fabiennen muistelmat huono elokuva ole. Se ei vain ole lopulta kovin kiinnostava, koska päähenkilöiden ongelmat tuntuvat todella kaukaisilta reaalimaailmaan verrattuna. Laadukasta melodraamaahan tämä on, mutta ehkä muutaman asteen liian hunajainen ja pörröinen.”

Elokuva on myös Yle Areenassa ja Kirjastokinossa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 21.02.2024 klo 21.55, Yle Teema & Fem

Lue myös: Maisie Williams oli jäädä pois Game of Thrones -koe-esiintymisestä – kertoi nyt miksi – Episodi.fi

Lisää luettavaa