Illalla tv:ssä: Heikon supersankarileffan kulisseissakin oli heikko meininki – ohjaaja uhkasi näyttelijää uran tuhoamisella

IMDb-arvosana on 6,1.

17.5.2024 07:00

Illan tv-tarjonnassa on supersankarielokuva Justice League (2017).

Elokuvan tarinassa DC:n supersankarit kokoontuvat yhteen kohdatakseen yhteisen vihollisen. Joukon yhdistävänä tekijänä on Batman, joka johtaa Ihmenaisen, Salaman, Vesimiehen ja Kyborgin taisteluun Steppenwolfia ja hänen kätyreitään vastaan.

Ohjaus Zack Snyder. Näyttelijöinä Ben Affleck, Henry Cavill, Amy Adams, Gal Gadot, Ezra Miller, Jason Momoa, Ray Fisher, Jeremy Irons, Diane Lane, Connie Nielsen sekä J. K. Simmons.

Gal Gadot.

Snyderin tyttären kuoleman vuoksi elokuvan ohjauspallin otti haltuunsa kesken kaiken Joss Whedon. Hän sai kyseenalaista mainetta käytöksestään tuotannon aikana muun muassa Ray Fisherin väitteiden vuoksi.

Fisher väitti Whedonin käyttäneen henkistä väkivaltaa ja toimineen epäammattimaisesti Justice League -elokuvan kuvauksissa Snyderin jätettyä ohjaustyöt. Lisäksi Firefly-sarjaa käsikirjoittanut Jose Molina kuvaili Whedonia ”arkipäiväisen julmaksi”.

– Arkipäiväisen julma on täydellinen tapa kuvailla Jossia. Hän luuli, että ilkeys on hauskaa. Erityisen hysteeristä oli naiskäsikirjoittajien itkettäminen palaverissa. Hän itse asiassa rehenteli sillä, että hän sai erään kerran itketettyä yhtä käsikirjoittajaa kaksi kertaa samassa tapaamisessa, Molina väitti.

Näyttelijä Charisma Carpenter puolestaan twiittasi Whedonin kohdelleen häntä huonosti Buffy, vampyyrintappaja sekä Angel -sarjojen kuvauksissa. Yksi syy verbaaliväkivaltaan oli väitetysti Carpenterin raskaus – hänet tiettävästi kirjoitettiin ulos Angel-sarjasta sen vuoksi. Carpenter kertoi twiitissään traumatisoituneensa Whedonin käytöksestä.

Justice Leaguen kuvauksissa Whedon oli väitetysti ottanut Wonder Womania näytelleen Gal Gadotin kiusaamisen kohteekseen.

Gadot ei ollut tyytyväinen repliikkeihin, joita hän sai Whedonilta uusintakuvauksissa. Tästä johtuen Whedon olisi uhannut hänen uraansa, jos Gadot ei tottelisi. Whedon tiettävästi myös vähätteli Gadotille Wonder Womanin ohjannutta Patty Jenkinsiä.

Paikalla olleen lähteen mukaan Whedon kehuskeli riidallaan Gadotin kanssa ja sanoi, että hän antaa tahallaan Gadotille repliikkejä, joista Gadot ei pidä.

Elokuva on myös HBO Maxissa ja Viaplayssa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Pe 17.05.2024 klo 21.00, TV5
  • La 18.05.2024 klo 23.30, TV5
  • To 23.05.2024 klo 21.00, Kutonen

Lue myös: Muistatko Meadowin Sopranos-sarjasta? Tältä MS-tautia sairastava Jamie-Lynn Sigler näyttää nyt – Episodi.fi

Lähde: Screen Rant, Screen Rant, The Hollywood Reporter

Lisää luettavaa