Illalla tv:ssä: Huippuluokan elokuva pääsi IMDb Top 250 -listalle – viihdyttää vauhdikkaaseen aiheeseen perehtymättömiäkin

IMDb-arvosana on 8,1.

Illan tv-tarjonnassa on Formula 1 -maailmaan sijoittuva Rush (2013). Elokuva otettiin aikoinaan hyvin vastaan, ja se on IMDb:n Top 250 -listalla sijalla 216.

Elämäkerrallinen draama sijoittuu F1:n kultakauteen 1970-luvulle. Komea englantilainen playboy James Hun ja tieteellisen tarkka Niki Lauda kilpailevat keskenään lajin kuninkuudesta. Tarina seuraa miesten voittoja ja tappioita radalla ja sen ulkopuolella.

Näyttelijöinä Chris Hemsworth, Daniel Brühl ja Olivia Wilde. Ohjauksesta vastaa Ron Howard.

Episodi antoi elokuvalle arvostelussaan neljä tähteä:

”Tarinan ja hahmojen lisäksi elokuva on upeaa työtä myös visuaalisesti. 1970-luvun tyyli näkyy valkokankaalla jokaisessa otoksessa. Karkean rakeinen kuvanlaatu sekä maanläheinen väritys elokuvan alusta loppuun auttavat vakuuttavan retrotunnelman luomisessa. Ajankuva on kohdallaan, mutta myös lukuisat osakilpailut on toteutettu niin taidolla, ettei niihin ehdi parituntisen elokuvan aikana kyllästyä.”

Kimi Räikkönen tunnetusti arvostaa James Huntia. Räikkönen ehkä pitää häntä myös jonkinlaisena esikuvanaan, joten elokuva tarjoaa oivan mahdollisuuden tutustua Huntiin.

Elokuva on myös Elisa Viihde Viaplayssa ja Ruutu Plussassa. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • pe 22.07. klo 21.20 – 23.50
  • su 24.07. klo 14.55 – 17.00

Lue myös: Näin Amber Heard hurmasi Johnny Deppin – ”Se tuntui liian hyvältä ollakseen totta” – Episodi.fi

YouTube video