Näin Amber Heard hurmasi Johnny Deppin – ”Se tuntui liian hyvältä ollakseen totta”

Johnny Depp oikeudessa Fairfaxissa, Virginiassa 19. huhtikuuta. AOP

Johnny Deppin mukaan Amber Heardilla on epävakaa persoonallisuushäiriö.

Entinen aviopari Johnny Depp ja Amber Heard käyvät parhaillaan katkeraa oikeudenkäyntiä, joka juontaa juurensa The Washington Postissa julkaistuun artikkeliin vuodelta 2018. Heard antoi kirjoittamassaan artikkelissa ymmärtää Deppin käyttäneen väkivaltaa häntä kohtaan, vaikkei Heard Deppiä nimeltä maininnutkaan – Depp on kuitenkin katsonut artikkelin tuhonneen hänen uransa.

Nyt oli Deppin vuoro kertoa oikeudessa oma kantansa kokemuksistaan Heardin kanssa, ja hän kertoi muun muassa, että hänen lapsensa ovat kärsineet. He olivat tapahtumien kärjistyessä kuusi vuotta sitten 14-15 vuotiaita.

Deppin mukaan lasten eteen oli tuotu koulussa lehtiä, joissa oli kuva Heardin kasvoista, joissa oli mustelma. Depp kiisti oikeudessa koskaan lyöneensä Heardia tai ketään muutakaan naista. Deppiä ovat puolustaneet julkisuudessa ainakin hänen molemmat entiset kumppaninsa Vanessa Paradis sekä Winona Ryder.

Depp kuvaili oikeudessa myös hänen ja Heardin suhteen alkua. Näyttelijältä kysyttiin muun muassa, huomasiko hän mitään ”varoitusmerkkejä” (red flag). Red flag -termiä käytetään usein englanninkielessä, kun henkilöä epäillään syystä tai toisesta vaikeaksi tai vaaralliseksi tapaukseksi.

Amber Heard oikeudessa Fairfaxissa, Virginiassa 19. huhtikuuta. AOP

Depp sanoi Heardin olleen alkuun lähes liian hyvää ollakseen totta. Deppin mukaan heillä oli paljon yhteisiä asioita, mukaan lukien rakkaus bluesiin ja kirjoihin. Depp puhui kaihoisasti ensimmäisestä vuodesta tutustuessaan Heardiin vuonna 2011.

– Hän oli liian hyvää ollakseen totta. Hän oli huomaavainen, hän oli rakastava, hän oli älykäs, hän oli ystävällinen, hän oli hauska, hän oli ymmärtäväinen, Depp kertoi kokemuksestaan.

– Se oli hämmästyttävää, Depp ihmetteli.

Entinen Pirates of the Caribbean -tähti Depp kertoi nähneensä myös varoitusmerkkejä.

– Siellä oli pari asiaa, jotka jäivät mieleeni – ja jotka huomasin. Arvelin, että ne voivat olla pulmallisia, Depp sanoi kysyttäessä varoitusmerkeistä.

Depp kuvaili, että kun hän saapui kotiin, Heard halusi rutiininomaisesti riisua hänen kenkänsä, jonka jälkeen Heard laittoi ne pois. Sitten Heardilla oli tapana istuttaa Depp sohvalle ja tarjota hänelle lasi viiniä.

– En ole koskaan kokenut mitään sellaista, Depp sanoi.

Heard kimmastui, jos Depp otti kengät itse pois. Näin kävi ainakin, kun Depp tuli kotiin ja Heard oli puhelimessa. Hän riisui tuolloin kalossinsa itse.

– Mitä sinä juuri teit, Depp kertoi Heardin raivonneen.

Deppin mukaan Heard meni pois tolaltaan, koska hän oli rikkonut Heardin sääntöjä. Väitetysti Heard kielsi häntä ottamasta kenkiä pois ja sanoi, että se on hänen tehtävänsä.

– Se oli outoa, ja kun jotain sellaista huomasi – huomasi muitakin pieniä asioita, Depp tuumi varoitusmerkeistä.

Aiemman The Sun -lehteä vastaan käydyn oikeudenkäynnin Depp hävisi. Depp sanoi tuolloin Heardin jatkuvasti vähätelleen häntä, ja muun muassa nimitelleen häntä huonoksi isäksi ja vanhaksi lihavaksi mieheksi.

– Hän oli kaunis, näennäisesti uskomattoman kiinnostunut minusta ja työstäni, ja ihastuin siihen, Depp sanoi aiemman The Sunin oikeusjutun lausunnossaan suhteen alkuajoista.

– Hän pommitti minua sellaisella, mikä vaikutti rakkaudelta.

– Vasta paljon myöhemmin ymmärsin, että hänellä oli agenda, nimittäin mennä naimisiin kanssani oman uransa edistämiseksi ja/tai taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi, ja hän tiesi, kuinka toteuttaa se, Depp jatkoi lausunnossaan.

– Tuolloin hän esimerkiksi kertoi minulle toistuvasti, kuinka paljon hän ihaili elokuviani. Kuitenkin myöhemmin suhteemme aikana hän myönsi, ettei hän ollut koskaan nähnyt yhtään elokuvaani.

– Hän tiesi mitä halusi, ja olin helppo kohde.

– Hän on laskelmoiva, diagnosoitu epävakaa persoonallisuushäiriöinen, hän on sosiopaattinen, hän on narsisti, ja hän on emotionaalisesti täysin epärehellinen, Depp sanoi vielä lausunnossaan ja lisäsi heidän avioliittoneuvojansa varmistaneen Heardin myrkyllisen luonteen ja persoonallisuushäiriöt.

Heardin todistajalistalla oikeudessa ovat ainakin Elon Musk ja James Franco, joiden kanssa Heard on Deppin mukaan pettänyt häntä. Heardin listalta löytyy myös Ellen Barkin sekä todistajia Disneyltä, Warner Brosilta ja Los Angelesin poliisista.

Heardin asianajajat ovat puolestaan syyttäneet hänen ex-miestään Deppiä seksuaalisesta väkivallasta.

Amber kärsi seksuaalisesta väkivallasta Deppin käsissä. Kuulette mitä kuvailevimmilla ja kauhistuttavimmilla sanoilla hänen kärsimästään väkivallasta. Kuulette sen suoraan häneltä. Hän nousee aitioon ja kertoo sen teille. Se tapahtui, Heardin asianajaja Ben Rottenborn sanoi.

Deppin todistajalistalta löytyy ainakin Marvel-tähti Paul Bettany, joka antaa oikeuden käyttöön hänen ja Deppin välisiä viestejä. Lisäksi oikeus käsittelee Harry Potter -kirjailija JK Rowlingin sekä muusikko Jack Whiten sähköposteja.

Oikeudenkäynti alkoi 10. huhtikuuta, ja sen arvellaan kestävän vielä useita viikkoja. Depp vaatii Heardilta 50 miljoonaa dollaria kunnianloukkauksesta, ja Heard puolestaan vaatii Deppiltä 100 miljoonaa dollaria. Alla video Deppin todistuksesta.

YouTube video

Lähde: Radar Online, The Belfast Telegraph, Insider, People, Marca

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut