Mads Mikkelsen sanoi roolituksensa Johnny Deppin tilalle olleen ”kaoottinen” – sai kaksi päivää aikaa

Elokuva lienee ok, mutta ei vaikuta menestyvän häävisti.

18.4.2022 23:03

Hollywood-tähti Johnny Depp joutui tunnetusti luopumaan roolistaan Warner Brosin tuottamassa elokuvasarjassa Ihmeotukset. Tanskasta syntyjään oleva näyttelijä Mads Mikkelsen valittiin hänen korvaajakseen lyhyellä varoitusajalla.

Hannibal-sarjassakin nähty Mikkelsen astui ilkeän velhon Gellert Grindewaldin rooliin äskettäin julkaistussa elokuvassa Ihmeotukset: Dumbledoren salaisuudet. Mikkelsen paljasti haastattelussa, ettei hänellä ollut kuin kaksi päivää aikaa hyväksyä rooli ja astua Deppin tilalle.

Mikkelsen kertoi The Hollywood Reporterille katsoneensa nopeasti kaksi ensimmäistä elokuvaa ja lukeneensa Dumbledoren salaisuudet -käsikirjoituksen saadakseen käsityksen roolista.

– Se oli melko kaoottista, Mikkelsen tuumi.

Mikkelsen sanoi myös, ettei hän halunnut kopioida mitään, mitä Depp oli tehnyt, vaan pyrki ”rakentamaan jonkinlaisen sillan” aiemman ja hänen hahmonsa välille. Mikkelsenin mukaan oli myös tarkoituksellista, ettei hahmon ulkonäön vaihtumiselle kerrottu syytä. Mikkelsen totesi, että ”koko maailma tietää”, miksi näyttelijät olivat vaihtuneet.

Uusin elokuva ei ole menestynyt alkuvaiheen lipunmyynnissä lähellekään niin hyvin kuin edellinen osa. Dumbledoren salaisuudet ei silti välttämättä ole huono elokuva, sillä Episodin arvostelussa se sai neljä tähteä. Elokuvasarjan kolmannessa osassa Eddie Redmaynen ja Jude Law’n hahmot liittoutuvat yrittäessään kukistaa Grindelwaldin.

Johnny Deppin fanien harmiksi Warner Bros pyysi häntä eroamaan Ihmeotukset-elokuvasarjan roolistaan. Syynä oli hänen yksityiselämänsä vaikeudet. Depp käy parhaillaan oikeudenkäyntiä ex-vaimoaan Amber Heardia vastaan, josta voit lukea lisää täältä: Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeustaistelu etenee – Mistä riitaisassa jutussa on oikein kyse? – Episodi.fi

Lähde: Metro, Metro

Lisää luettavaa