Illalla tv:ssä: Juhlien jälkeen löytyy ruumis – tyypillistä suomalaista illanviettoa?

Uudempaa kotimaista.

29.8.2022 11:01

Isot jutut tulevat eteen usein kertarysäyksellä, eivätkä ne aina varoittele itsestään. Kolmekymppisten ystävysten illanvietto saa kurjan käänteen, kun yksi joukosta löytyy kuolleena läheisestä rantakivikosta. Poliisi ryntää paikalle todetakseen vainajan olevan henkilökohtainen tuttu ja tämän kuoleman luonnoton. Murhaepäily ei tietenkään helpota tilannetta, vaan luo jyrkän muurin vanhojen tuttujen välille.

Tutkinnan johtoon paiskattu Länsi-Uudenmaan rikospoliisin Maria Kallio (Elena Leeve) on kutkuttavan tilanteen edessä. Tämä juttu on hänen tulikasteensa ja sen etenemisestä on kiinni, lähteekö hän opiskelemaan oikeustiedettä vai tarttuuko esimiehensä Taskisen (Petteri Summanen) tarjoukseen. Tutkijatiimiä johtava Ström (Carl-Kristian Rundman) on tyrinyt liian monta kertaa. Kallion näytöt riittäisivät nostamaan hänet tämän paikalle.

Kirjailija Leena Lehtolaisen luoma Maria Kallio on nähty tv-ruuduissa myös Minna Haapkylän näköisenä, mutta viime vuonna C Morella käynnistynyt alkuperäissarja aloitti Kallion tutkimukset ns. puhtaalta pöydältä. Nyt uudempi sarja saapuu MTV3:n ja sisarkanava AVAn ohjelmistoihin.

Vaikka yksi Maria Kallion jakso kattaa aina yhden rikostapauksen, Jojo Erholtzin ohjaamat ja Eriikka Ertholén-Pajun tv:lle käsikirjoittamat jaksot eivät tunnu hätiköidyiltä. Sorjosen ja Ivalon kaltaisten kotimaisten sarjojen rinnalla tämä Maria Kallio edustaa meillä viime vuosina vähemmän nähtyä rikosviihdettä: Nordic noirin hämärä mystisyys loistaa poissaolollaan. Sen tilalla on melkein samankaltaista järjestelmällistä asiallisuutta ja puurtamista kuin monissa saksalaisdekkareissa on totuttu näkemään.

Jaksosta toiseen jatkuvassa kaaressa syvennytään Kallion pallotteluun työ- ja parisuhderintamalla. Jopa arkikomiikkaa sisältävää yksityiselämää on annosteltu sarjaan vain sen verran, että se riittää tekemään hahmoista kiinnostavia, mutta ei hukuta varsinaisia rikostutkimuksia alleen.

C Morelle Maria Kallio palaa tuorein toisen kauden jaksoin ensi vuonna. Molemmilla kausilla on kymmenen jaksoa.

 

Maria Kallio 1. kausi MTV3:lla maanantaisin alkaen 29.8.22 klo 21, AVAlla klo 23 (5.9.22 jo klo 22) ja mtv.fi.

Lisää luettavaa