Illalla tv:ssä: Kahdeksan Oscarin sotaleffa Pearl Harborista – nyt katsomaan jos et ole nähnyt

IMDb-arvosana on 7,6.

30.9.2023 06:00

Illan tv-tarjonnasta löytyy loistava leffa Täältä ikuisuuteen (From Here to Eternity, 1953)

Elokuva on kahdeksan Oscarin klassikko, joka kertoo Pearl Harborin varuskunnasta Havaijilla juuri ennen sodan syttymistä.

Näyttelijöinä Burt Lancaster, Deborah Kerr, Montgomery Clift, Frank Sinatra, Donna Reed ja Frank Sinatra. Ohjaajana Fred Zinnemann.

from-here-to-eternity-täälta-ikuisuuteen

Täältä ikuisuuteen (1953).

Montgomery Clift heittäytyi Prewittin hahmoon, sillä hän opetteli soittamaan torvea, vaikka tiesi, että hänet dubattaisiin. Lisäksi hän otti nyrkkeilytunteja.

Ohjaaja Fred Zinnemann sanoi: ”Clift pakotti muut näyttelijät olemaan paljon parempia kuin he todellisuudessa olivat. En osaa muuta sanoa. Hän sai esiin muilta näyttelijöiltä suorituksia ja reaktioita, jotka olivat täysin aitoja.”

Clift ei silti voittanut Oscar-palkintoa, vaikka oli ehdolla. Frank Sinatra ja Donna Reed sen sijaan voittivat rooleistaan Oscarit. Zinnemann puolestaan voitti parhaan ohjaajan palkinnon, ja leffa voitti parhaan elokuvan ja parhaan käsikirjoituksen palkinnon. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • La 30.09.2023 klo 21.00, Yle Teema & Fem

Lue myös: Uhkarohkea operaatio Market Garden oli toisen maailmansodan keskeisiä hetkiä – pätevä sotaelokuva nyt Prime Videossa – Episodi.fi

Lähde: IMDb

Lisää luettavaa