Illalla tv:ssä: Kostea hauta kutsuu – mitä tapahtui kultapojalle?

Sameissa vesissä uiva tapaus.

27.6.2021 09:01

Viime viikolla Ylellä alkanut Paha ui paratiisiin (Tod von Freunden) saattoi ensimmäisen jaksonsa puolesta antaa itsestään sekavan kuvan. Tarjolla oli hippikommuunimaista tunnelmaa, hämmentävää väkivaltaa ja yllättävä katoaminen. Samaa tarinaa joka jaksossa eri näkökulmasta läpikäyvä sarja voi siis olla parempi aloittaa toisesta osastaan, jossa palaset on järjestelty ymmärrettävämmin.

Paha ui paratiisiin kuvaa kahden perheen ystävyyden pirstoutumista. Perheitä yhdistää niin työ kuin idyllinen kesäpaikka, jonne lähdetään tällä kertaa ison yritysmuutoksen alla. Kaikki matkalaiset eivät tiedä uusista liiketoimista, jotka muuttaisivat heidän elämänsä totaalisesti. Toinen muutos on kuitenkin lähempänä, sillä kesäöisellä purjehduksella toisen perheen poika, Kjell (Lukas Zumbrock), putoaa mereen ja katoaa hämärissä olosuhteissa.

Putosiko nuori mutta kokenut purjehtija mereen tahallaan, ottiko hän yhteen yllättäen isot liiketoimet paljastaneen rouvan (Lene Maria Christensen) kanssa vai oliko hän vain liian huumepäissään pysyäkseen kannella? Jakso jaksolta tapaus avautuu lisää ja henkilöhahmot kehittyvät kiinnostavammiksi.

Kjellin äiti, Sabine (Katharina Schüttler), on taiteilijasielu, jonka näkemys tapahtuneesta jättää tapauksen levälleen kuin lattialle paiskatun tuhannen palan palapelin. Ystäväperheen isän (Thure Lindhardt) ja matkalla mukana olleiden muiden nuorten näkökulmat selventävät kokonaisuutta. Lopulta edetään Kjelliin itseensä – mutta onko hän elossa vai kuollut? Tänä vuonna valmistunut saksalaisten ja tanskalaisten yhteistuotanto pitää otteessaan hyvin, sillä isoimmat yllätykset jäävät sarjan rakenteesta huolimatta sen loppumetreille.

 

Paha ui paratiisiin Yle tv1:llä sunnuntaisin klo 21.40 ja Yle Areenassa (kaikki jaksot katsottavissa 20.6.21 alkaen).

Lisää luettavaa