Illalla tv:ssä: Kuuma ratsupoliisi vai salaperäinen kapakanomistaja?

Hope Valleyn naisten sydämet läpättävät.

30.8.2022 05:30

Hän kietoi vahvat käsivartensa opettajattaren uumalle. Heidän kehonsa painaituivat toisiaan vasten leppeän kesätuulen leikitellessä naisen hiuksissa. Elizabeth ja Lucas katsoivat toisiaan syvälle silmiin ja opettajattaren povessa värähti. Tämä vaaran tuntu, kun maa oli katoamassa heidän altaan. Mutta siinä hän oli, tuo tumma muukalainen, jonka lämpimät huulet kuiskivat rauhoittavia sanoja Elizabethin korvaan. Ja sitten ne huulet painautuivat Elizabethin ruusunpunaisia huulia vasten. Ah!

Tänään Ylen iltapäivissä jatkuva Sydämen kutsumus (When Calls the Heart) on ehkä siirappista periodidraamaa ja harmitonta hömppäviihdettä. Tästä huolimatta sarjan suosio on jaksanut kantaa sitä jo yhdeksännelle tuotantokaudelle asti.

Periodidraamana tämä Hallmark-kanavan tilaama sarja on edelleen yhtä autenttinen kuin Netflixin Bridgerton, eli esim. muodin historian asiantuntijoilla voi olla moite jos toinenkin sarjan tekijöille heidän näkemyksestään yli sadan vuoden takaisesta maailmasta. Sarjan fanikuntaa tämä ei kuitenkaan hetkauta, sillä Sydämen kutsumus nyt vain on se herkkunamu, jota ilman ei voi olla. Joillekin se on pahe, josta ei edes puhuta julkisesti, mutta jonka avoimeen syliin katsoja syöksyy heti, kun kukaan ei ole näkemässä. Vähän kuin Harlequin-sarjan umpiromanttisten pokkarien tapauksessa.

Uuden tuotantokauden käänteet eivät ainakaan alkuun yllätä: Hope Valleyn soman pikkuyhteisön opettajatar Elizabeth (Erin Krakow) saattoi jo sanoa myöntävästi kapakanomistaja Lucasin (Chris McNally) lemmenkutsuun. Mutta ratsupoliisi Nathan (Kevin KcGarry) ei ole täysin pyyhkiytynyt hänen mielestään ja tällä kaudella Nathan on nostanut panoksiaan mm. kasvattamalla vastustamattoman Village People -henkiset viikset. Kuumien tunteiden vastapainoksi Hope Valleyn pormestarivaalit lähenevät ja kaupunkiin saapuu uusi hämäräperäinen tulokas: farmaseutti Mei Sou (Amanda Wong). Mitä hän mahtaa keitellä ja miksi?

 

Sydämen kutsumuksen yhdeksännen kauden jaksot Yle tv1:llä arki-iltapäivisin alkaen 30.8.22 klo 17.10 ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa