Illalla tv:ssä: Meedioon tukeutuvan poliisin kurimus – miten se voi päättyä?

Laadukasta brittituotantoa, jälleen kerran.

17.6.2022 15:33

Jos poliisi tukeutuu meedioon, onko hän täysi idiootti vai hyvin epätoivoinen? Brightonilaisen Roy Gracen (John Simm, Life on Mars) vaimon katoaminen kalvaa miestä niin, että hän on ollut valmis kokeilemaan kaikenlaisia konsteja tapauksen ratkaisemiseksi. Samalla hän kuitenkin tuli tehneeksi itsestään ison narrin ja joka kerta, kun hän saa uuden jutun käsiinsä, median edustajat pökkivät häntä piikikkäillä kysymyksillään meedion käytöstä.

Brightonin pyöreäkivisillä rannoilla selvitetään Gracen johdolla rikoksia tästä juonteesta huolimatta nyt jo toista tuotantokautta. Uuden kauden aloittaa kahteen tuttuun tapaan jaksoon jaettu tapaus, jossa sitomisleikkeihin mieltynyt murhaaja tuntuu valitsevan uhreja sattumanvaraisesti.

Tutkintaa vaikeuttaa tieto siitä, että pääepäilty on nähty useassa paikassa yhtä aikaa. Onko kyse jostakin yliluonnollisesta, vai lavastusyrityksestä? Matalaa profiilia pitävä Grace pyrkii ratkaisemaan jutun ilman meediota. Ja samalla hänen elämäänsä astuu uusi nainen, ruumishuoneen uusi vahvistus Cleo Morey (Zoë Tapper). Myöhemmin kaudella palataan Gracen vaimon katoamiseen.

Uransa näyttelijänä aloittanut Russell Lewis on kunnostautunut viime vuosina erityisesti brittiläisen tv-viihteen kirjoittajana. Hänen kättensä töitä ovat mm. Nuoren Morsen ja Komisario Lewis’n useat käsikirjoitukset. Roy Grace on Lewisin tuoreempaa tuotantoa, Peter Jamesin teosten pohjalta tv-sarjaksi käännetty. Toisella kaudellaan se ei vaikuta enää niinkään lajityypin rajaoja kokeilevalta rikossarjalta, vaan hyvässä rauhassa kypsyneeltä ja perinteisiä ideoita järkevästi kierrättävältä jatkumolta. James on vihjannut, että Roy Gracea jatketaan myös kolmannelle tuotantokaudelle.

Roy Gracen uudet jaksot Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 17.6.22 klo 22.05 ja molemmat kaudet Yle Areenassa.

Lisää luettavaa