Illalla tv:ssä: Miksi tavallinen perheenäiti syyllistyi raakaan veritekoon?

Huippunäyttelijöiden tähdittämä sarja alkaa alusta.

13.1.2021 21:37

Keskellä kirkasta päivää, lämpimällä aurinkorannalla, eihän siellä voi tapahtua mitään pahaa? Mukavaa musiikkia ja rentoa yhdessäoloa, sellaista on kaivannut myös Tannettin perhe. Äkkiä Cora Tannetti (Jessica Biel) kuitenkin ryntää pois poikansa luota ja käy silmittömästi tuntemattoman miehen kimppuun. Verta on kaikkialla, ja järkyttävän hetken jälkeen kaikki voivat vain kysyä: Miksi tavallinen perheenäiti tekisi sellaista?

Syntinen-sarjan toinen päähenkilö, komisario Harry Ambrose (Bill Pullman) on poliisi, joka ei tahdo uskoa yksinkertaisiin selityksiin. Niinpä hän ottaa Coran asian omakseen, aivan kuin hän tekee hoivatessaan pikkulintuja, jotka vahingossa törmäävät hänen kotinsa ikkunaan. Sympaattisen oloinen Ambrose ei onnistu saamaan omaa avioliittoaan raiteilleen, mutta henkirikostutkinnassa hän on omaa luokkaansa.

Syntisen kahdeksan jakson mittainen ensimmäinen kausi etenee sillä ajatuksella, että hiljaa hyvää tulee. Asiat kulkevat kuin omalla painollaan, eikä kokonaisuuteen mukaan ole ympätty elementtejä, jotka vaikuttaisivat väkinäisiltä.

Veteraaniluokan näyttelijä Bill Pullman muistetaan mm. Independence Day -leffojen presidenttiroolista, mutta hänen Harry Ambrosensa on monisyisempi tapaus. Ambrose on yhtäältä kuin hieman paremmin pukeutuva Columbo ja toisaalta kuin Sorjosen kaukainen amerikkalaisserkku pienine omituisuuksineen. Hahmo on todennäköisesti näyttelijälle itselleenkin ollut ilo saada tulkittavaksi.

Ambroselle on annettu tutkittavaksi jo useampia tapauksia Syntisen vuonna 2017 julkaistun ensimmäisen kauden jälkeen. Jessica Bielin mystinen Cora on niistä vain ensimmäinen. Naisen menneisyyttä kaivetaan nyt kahdeksan jakson verran. Kausi on esitetty Ylellä myös pari vuotta sitten.

 

Syntinen Yle tv1:llä keskiviikkoisin 13.1.21 klo 22 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa