Illalla tv:ssä: Ministerin ja tämän henkivartijan mielipiteet risteävät

Liipasin herkässä.

21.9.2020 15:01

Pari vuotta sitten valmistunut brittijännäri Bodyguard – Henkivartija nähdään tästä illasta eteenpäin myös Suomen tv:ssä. Toinen sen päähenkilöistä on poliitikko, mutta sarjan näkökulma ei missään tapauksessa ole kuivakan paperinen, sillä kamera kulkee hänen henkivartijansa rinnalla.

Myös mm. Strike Back -toimintasarjaa kirjoittaneen Jed Mercurion luoma Bodyguard seuraa Afganistanin kauhuja mielensä perukoilla piilottelevaa poliisi David Buddia (Richard Madden, Game of Thrones). Ulkoisesti jämäkän ja luotettavan oloinen Budd on viemässä lapsiaan takaisin vaimolleen, kun hän törmää uhkaavaan tilanteeseen: samassa junassa matkustaa itsemurhapommittaja. Ensiluokkainen toiminta kuumottavassa paikassa tuo miehelle siirron ministerin (Keeley Hawes, Durrellin perhe, Erikoisjoukkue) henkivartijaksi. Samainen ministeri edustaa kuitenkin mielipiteiltään jyrkkää äärilaitaa, jota Budd vastustaa.

Sarjan kutkuttavuus perustuu edellisen kaltaisiin ristiriitoihin ja niiden viileään kärjistämiseen. Velvollisuudet painavat, ovat ne sitten sidoksissa työtä, perhettä tai aatetta kohtaan. Mutta mihin asti kukin hahmoista on valmis velvollisuuksiensa takia taipumaan? Buddin pitäisi olla valmis antamaan jopa henkensä sellaisen henkilön edestä, jonka takia hänen ja hänen läheistensä elämä oikeastaan on särkynyt palasiksi.

Ensimmäisen osan itsemurhapommittaja ei jää kuusijaksoisen sarjan ainoaksi terroristiuhaksi. Askel kerrallaan näistä asioista tulee sarjan päähenkilöille henkilökohtaisempia ja samalla katsoja koukuttuu yhä tiiviimmin Bodyguardin pariin.

Hahmoista erityisesti Richard Maddenin tulkitsema henkivartija Budd on fiksusti kehitelty, joskaan post-traumaattisista oireista kärsivät entiset sotilaat eivät ole ruudussa mitään uutta. Keeley Hawesin ministeri Julia on alkuun perin yksiulotteisesti henkäilty virkanainen, mutta tämäkin hahmo saa sarjan edetessä lisää särmää.

Bodyguard – Henkivartija Yle tv2:lla maanantaisin 21.9.20 klo 21.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa