Illalla tv:ssä: Mitä tapahtui 15 viimeisen minuutin aikana, kun 22-vuotias Sian oli elossa?

Älä luota keneenkään.

29.5.2022 22:00

Kun tyttöjen ilta yökerholla venyy tunteja yli odotetun, Kevin (Charlie Cooper) alkaa kysellä puolisonsa perään. Missä on 22-vuotias Sian? Hänen ystävänsä ovat palanneet tahoilleen ilman häntä, eikä lähialueiden sairaaloissakaan ole tavattu tätä nuorta naista.

Brittiläisen ITV:n tuottama Raastava tunnustus (A Confession) on tiheätunnelmainen jännityssarja. Sen intensiivinen tahti ja osaavien näyttelijöiden kasvoihin tiukentuvat kuvat imaisevat katsojan mukaansa kuin iso koski kaarnalaivan virtaansa.

Sarjan hahmot eivät ehkä ole missään mielessä historian merkkihenkilöitä, mutta sillä ei ole kiinnostavuuden osalta varsinaisesti väliä. Raastavan tunnustuksen pohjalla on tositarina runsaan kymmenen vuoden takaa. Tekijät ovat onnistuneet tavoittamaan minisarjan käänteisiin sellaista arvaamattomuutta ja syvyyttä, mikä tuskin jättää montaakaan katsojaa kylmäksi.

Lopulta kahden nuoren naisen katoamistapauksiin liittynyttä tutkintaa johtaa Martin Freemanin (mm. Hobitti-elokuvat) luotettavan jokamiesmäinen rikosylikomisario Fulcher. Harry Potter -elokuvien Dolores Pimentona muistettava Imelda Staunton on päihderiippuvaisen tyttärensä kohtalosta huolestunut Karen Edwards. Siobhan Finneran (Downton Abbey) on puolestaan hänen naapurustossaan asuva Elaine Pickford, jonka Sian-tyttären katoamisesta koko tarina käynnistyy. Äidit ovat erilaisia, kuten heidän tyttärensäkin, ja tämä tuo sarjaan myös oman erityismausteensa.

 

Raastava tunnustus Yle tv1:llä sunnuntaisin 29.5.22 klo 22.35 ja Yle Areenassa samaan aikaan.

Lisää luettavaa