Illalla tv:ssä: Murha, jonka tiedeyhteisö halusi piilottaa

Oxfordilaispoliisin tutkimukset jatkuvat Ylellä.

16.5.2020 16:15

Ei ole kovin tavanomaista, että rikossarjan aluksi todetaan tämän olevan kertomus rakkaudesta. Onko brittisarjan Nuori Morse käsikirjoittaja vaihtunut Russell Lewisistä joksikin toiseksi kuuden tuotantokauden jälkeen, vai onko Lewis höpsähtänyt?

Ei huolta, sillä sarjan tuore seitsemäs kausi tarjoaa sitä samaa korkeaa ITV-studioiden laatua kuin aiemmatkin Nuoren Morsen jaksot. Juonenkuljetus on hillityn rauhallista, 1970-luvun elämänmenolle uskollista, ja kuvat usvaisen harmahtavia – onhan kyse rikosmysteerien selvittämisestä, eikä mistään riemujuhlasta.

Vuodesta 1987 vuoteen 2000 jatkuneen Ylikomisario Morse -sarjan John Thaw’n nuorempaa painosta näyttelevä Shaun Evans on kasvanut rooliin jo niin, että hänen näkemisensä Morsena on jopa luontevaa. Aika on eri, poliisimies on vetreä ja vähemmän uurteinen, mutta tämäkin Morse tekee hiljaisia päätelmiään Englannin Oxfordin vehreissä maisemissa ja rentoutuu vapaa-ajallaan klassisen musiikin parissa.

Sarjan seitsemäs kausi alkaa matemaatikkoyhteisöä koskettavalla nuoren naisen murhalla, josta ei kukaan haluaisi puhua montaa sanaa. Ensimmäisestä tapauksesta kehkeytyy kuitenkin visainen vyyhti, kun tämä kuolema ei näytä jäävän ainoaksi. Kauteen on mahdutettu vain kolme jaksoa, mutta jokainen jakso on pituudeltaan elokuvan luokkaa.

Nuori Morse Yle tv1:llä lauantaisin 16.5.20 klo 20.55 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa