Illalla tv:ssä: Murhaepäilty piilottelee nuorten naisten keskellä

Tässä espanjalaisdraamassa käänteitä riittää.

13.5.2020 15:33

Periodisarja La otra mirada – Toinen katse saa sähäkän alun, kun yläluokan juhlat katkeavat suurlähettilään murhaan. Paikalta pakenee kaunis nainen (Patricia López Arnaiz), jolla vaikuttaa olleen jotakin tekeillä murhatun kanssa. Piilopaikkaa hakiessaan nainen, Teresa nimeltään, päättää tekeytyä tyttökoulun opettajaehdokkaaksi. Koulun uudistusmielinen ja hyvin tuore johtaja (Macarena García) ei näe poikkeuksellisessa hakijassa uhkaa, vaan mahdollisuuksia, joten tästä eteenpäin Teresa saa ohjata ja kasvattaa opinahjon nuoria neitoja.

Yle on jo kertaalleen esittänyt tämän 1920-luvun Espanjaan sijoitetun sarjan ensimmäisen kauden, mutta uusinta on nyt paikallaan. La otra mirada – Toinen katse sai viime vuonna kotimaassaan toisen kauden. Se jatkaa Teresan ja tyttöjen tarinoita myös Suomessa ykköskauden uusintojen päätyttyä heinäkuun jälkeen.

Espanjalaissarjan 16 ensimmäistä jaksoa sisältävät niin runsaasti käänteitä, että koko paketti kannattaa katsoa aivan alusta alkaen. Toisin kuin esim. brittisarjoissa, henkilöhahmot ovat selvästi tulisempia ja vaikka mm. monissa uudemmissa Hollywood-tuotannoissa on pyritty siivoamaan tupakanpoltto pois kuvista, tämän sarjan Teresa käryttää kuin entisaikojen film noirien femme fatalet.

Kohtalokas nainen hän myös on, mutta toisin kuin usein film noireissa, tässä sarjassa hahmon salaperäisyyden verhoa raotetaan. Se ei kuitenkaan tee Teresasta tylsempää saati muuten epäonnistunutta hahmoa.

La otra mirada – Toinen katse Yle Teema & Femillä 13.5.20 klo 20.00 alkaen ja Yle Areenassa. Jaksot esitetään kanavalla viikottain ke-pe sekä uusitaan la päivisin.

Lisää luettavaa