Illalla tv:ssä: Paskamaista väkeä puukot tanassa

Rumaa peliä avokonttorissa.

2.6.2020 16:03

Murphyn laki käy toteen kovemman kautta Thomasille. Kaikki tuntuu menevän kategorisesti pieleen, kun hän tiimeineen on hankkimassa uutta ja isoa asiakasta yritykselleen. Auktoriteettiasemassa oleva mies menettää yhdessä illassa kasvonsa monien edessä, eikä vaimokaan katsele kotona hyvällä.

Brittiläisen ITV:n kolmiosainen minisarja Puukkoa selkään (2019) piirtää terävästi esiin sen, etteivät aikuiset käyttäydy arjessa oikeastaan sen kummemmin kuin lapsetkaan. Thomasin tytärtä kiusataan kuulovamman takia koulussa, ja isä neuvoo lastaan kääntämään toista poskea. Mutta työpaikalla Thomasilla on itsellään vaikeuksia tehdä niin, kun bonusten perässä olevat kollegat kampittavat häntä liimailemalla mm. tarralappuja hänen kaikkiin tavaroihinsa, rypistelemällä hänen papereitaan ja murentamalla hänen itsetuntoaan pala palalta.

Kaksinaamaista peliä harrastavat työtoverit on kuvattu sarjassa hyvin kärjistetysti, mutta ilman kunnon konflikteja ei sarjassa olisi myöskään sitä imua kuin mitä siinä tällaisena on. Puukkoa selkään -sarjan iskevässä tahdissa on paljon samaa kuin Ylellä aiemmin esitetyssä Doctor Foster -sarjassa, eikä ihme, sillä molempien taustalla on sama käsikirjoittaja, Mike Bartlett. Uuden sarjan pääosaa näyttelee mm. Killing Evessä vilahtanut Ken Nwosu ja sen sivuosissa nähdään monista muista brittituotannoista tuttuja kasvoja Ben Milleristä (Johnny English iskee jälleen) Alexandra Roachiin (Rautarouva).

Puukkoa selkään tiistaisin Yle tv1:llä 2.6.20 klo 21.00 alkaen ja Yle Areenassa.

Lisää luettavaa