Illalla tv:ssä: Poikamiehen rento elämä joutuu vaaraan – komediassa paljon improvisointia ja tosielämän kokemuksia

IMDb-arvosana on 6,9.

Illalla voi katsella televisiosta komedian Paksuna (2007).

Päämäärättömästi elämänsä läpi purjehtiva pilvenpolttelija Ben (Seth Rogen) joutuu yhtäkkiä aikuistumaan, kun yhden illan hoito, uranousussa oleva viihdetoimittaja Alison (Katherine Heigl), tulee raskaaksi.

Episodin arvostelussa tuumittiin seuraavasti:

”Paksuna ei sitä paitsi ole kevyen komedian typerimmästä päästä. Se sisältää uskomattoman skaalan vitsejä vessahuumorista älykkäiden heittojen kautta hysteerisiin pikkurooleihin – varsinkin Alisonin työkaveria esittävä Kristen Wiig on suorastaan nero, mutta myös pariskunnan testaamista gynekologeista ja synnytyslääkäreistä löytyy todellisia persoonallisuuksia.

Paikoitellen Paksuna tekee tarkkoja havaintoja siitä, miten miehet ja naiset näkevät eri asiat ja miten he niitä priorisoivat. Valitettavasti aivan loppuun asti komedia ei noita havaintojaan saa vietyä. Koko ajan hykerryttävän, jos ei suorastaan ääneen naurattavan elokuvan matalaotsaisuutta ja älykkyyttä yhdistävää huumoricocktailia kuvaa kohtaus, jossa Ben yhdessä Alisonin siskon miehen kanssa seuraa päät sekaisin Cirque Soleilin esitystä. Ylevänä ja tärkeänä pidettyyn ei välttämättä ole aina pakko suhtautua ryppyotsaisesti, elokuva sanoo.”

Melkein kaikki keskustelut ohjaaja Judd Apatowin tytärten kanssa olivat improvisoituja. Se sai perhedynamiikan vaikuttamaan realistisemmalta. Leffa myös ammentaa paljon Apatowin omista kokemuksista hänen ensimmäisen tyttärensä syntymästä. Alla traileri.

Tulevat lähetykset:

  • Ke 13.07.2022 klo 22.00, TV5
  • La 16.07.2022 klo 23.05, Kutonen

Lue myös: Seth Rogen muisteli hankalia Paksuna-leffan kuvauksia – näyttelijä itki ja kuvausryhmä joutui oksentamaan – Episodi.fi

YouTube video