Illalla tv:ssä: Pyromaani kauhistuttaa kampusta

Erityislaatuisia tutkimuksia.

9.2.2023 14:33

Katastrofi on päästä valloilleen, kun opiskelija-asuntolassa syttyy tulipalo keskellä yötä. Kuin ihmeen kaupalla pelastajat ennättävät hätiin viime hetkellä. Yksi palotalon opiskelijoista on kuitenkin huumattu, joten poliisia alkaa askarruttaa, onko tapauksen takana muuta kuin silkka vahinko. Vähä vähältä samalta alueelta löytyy tukku tapauksia, jotka viittaavat mahdolliseen pyromaaniin.

Brittiläisen ITV:n Professori T:n (2021–) toinen tuotantokausi käynnistyy kirjaimellisesti roihuten. Sarja sai jatkoa ehkä hieman yllättäen, sillä Paul Piedfortin luomaa Jasper T:tä, belgialaissarja Professor T:n (2015–2018) kriminologistia, on versioitu myös mm. Saksassa. Mutta mahtuuhan maailmaan versiointeja. ITV aikoo jatkaa Ben Millerin tulkitseman professorin tutkimuksia vähintään yhtä pitkään kuin sarjaa tehtiin Belgiassa, eli kolme kautta. Uusimpia jaksoja kuvataan tiettävästi tänä keväänä.

Brittisarjassa päähenkilöstä ei ole pyritty tekemään aivan samaan tapaan koomista tai jopa epävakaata kuin alkuperäisversiossa. Yksi brittiversion voimavaroista on lisäksi se maltillisuus, jolla Jasper T:n taustatarinaa keritään auki. Ikään kuin sarjan tekijät antaisivat palttua sille, saisivatko he tilaisuutta kertoa koko tarinaa loppuun tai olisiko heillä edes välttämättä halua paljastaa kaikkea. Saati sitten saattaa esim. romanttista sivujuonnetta perinteisen kliseiseen hääkohtaukseen saakka.

Yhä Yle Areenasta löytyvän Professori T:n ensimmäisen kauden joka jaksossa nähtiin uusi rikosjuttu, mutta myös väläyksiä sarjan pakkomielteisen ja erikoisen neron mielenliikkeistä. Kakkoskaudella näitä menneisyyteen liittyviä väläyksiä nähdään lisää. Mikään ei kuitenkaan ole suoraviivaista, ja kauden loppua kohden soppa vain sakenee. Kuten ensimmäinen, myös Professori T:n toinen tuotantokausi päättyy yllättävissä merkeissä.

 

Professori T:n toinen tuotantokausi Yle tv1:llä arkisin alkaen 9.2.23 klo 17.10 ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

 

Lähde: Radio Times

Lisää luettavaa