Illalla tv:ssä: Rannalle ajautunut ruumis pilaa juhlan

Rikossarja käynnistyy.

23.3.2021 16:02

Aurinko loistaa täydeltä terältä ja samppanjalasit kilisevät. Dan Sommerdahl (Peter Mygind) on yhtä keski-ikäisen miehenkörilään hymyä ihanan Marianne-vaimonsa (Laura Drasbæk) rinnalla, sillä tänään he juhlivat pitkää liittoaan. Hyggeilyhenkinen tunnelma rapistuu kuitenkin pian, kun Dan saa tietää rannalla lojuvasta ruumiista. Rikospoliisi on rikospoliisi juhlapäivänäänkin, joten Marianne saa jäädä kestisemään heidän ystäväkuntaansa yksin.

Löyhästi tanskalaiseen Sommerdahl-kirjasarjaan pohjaava Murha Helsingörissä tarjoaa ensimmäisen kahdeksan jaksonsa aikana merimaisemia ja ihmissuhdesotkuja. Sekä tietenkin rikoksia. Kirjailija Anna Gruen luoma hahmo ei ole meillä erityisen tunnettu, sillä Sommerdahl-kirjoja lukeakseen pitäisi taitaa tanskaa. Toisaalta kirjoja tuntematon välttyy tällaisessa tapauksessa autuaasti vertaamasta alkuperäisteoksia tv-sarjaan.

Kadonneen lapsen ympärille tiivistyvä tapaus juoksuttaa sekä Sommerdahlia itseään että tämän charmantisti harmaantunutta kollegaa, Flemmingiä (André Babikian), idyllisissä maisemissa, mutta myös kliinisemmissä ympäristöissä. Mariannekaan ei jää pelkäksi koristeeksi, sillä hän työskentelee miehensä kanssa samalla asemalla.

Gruen kirjoja on käännetty myös saksaksi ja tv-sarjaa on tuotettu yhdessä tanskalaisin ja saksalaisin voimin. Siten ei ole valtaisa yllätys, että Murha Helsingörissä saattaa tuoda pieniltä osin mieleen juuri saksalaisdekkarit. Se on kuitenkin niitä lämpimämpi ja siten jopa kesympi tapaus, rikossarjojen keskikastia.

 

Murha Helsingörissä AVAlla tiistaisin 23.3.21 klo 22.00 alkaen, uusinnat la myöhäisilloissa. Katsottavissa myös mtv.fi:ssä.

Lisää luettavaa