Illalla tv:ssä: Ruotsalainen idylli on …ruumis pakastimessa?

Eikä virkavaltaa näy.

20.1.2023 16:31

Ylen arki-iltapäiväohjelmiston vakiosarjapaikkaa jo jonkin aikaa varannut Onnenlahti (Lyckoviken) siirtyy tänään neljännelle ja tuoreimmalle kaudelleen. Camilla Läckbergin (mm. Fjällbackan murhat) luoma sarja näyttää äkkivilkaisulla edelleen kuin Strömsöltä tai joltakin ruotsalaiselta teemaohjelmalta, mutta kautta ei ehdi kulua kuin pari minuuttia, kun joku on jo sullomassa ruumista pakastimeen.

Kovin pitkälle ei ole tultu siitä, mistä sarja alkoi: Hammarvikin puutalomaisemissa ollaan yhä ja onnellisen oloisten hahmojen kaapeissa on vielä useita kätkettyjä luurankoja. Äitinsä poismenon takia synnyinkulmilleen palannut poliisi Johanna Strand (Disa Östrand) oli katsojalle ulkopuolisena hahmona sopiva samaistumiskohde sarjan alussa. Nyt tekijät kuitenkin vaikuttavat luottavan siihen, että yleisö tuntee sarjan kuviot ja haluaa nähdä enemmän muita hahmoja.

Uusi kausi käynnistyy pitkälti Onnenlahden nuorimpien kasvojen seurassa. Kitaratyttö Leyla (Amanda Lindh) on suuntaamassa Pariisiin asti. Nessa (Ella Rappich) tekee ison paljastuksen ja muusikkouraa aloitteleva Ruben (Jacques Karlberg) jatkaa tutustumista uuteen isäänsä. Ihmissuhdekiemuroita pyöritellään jopa niin ahkerasti, että tekijöiltä vaikuttaa unohtuneen sarjan alkuperäinen lajityyppi: rikos. Toki aloitusjakson ruumiiseen palataan myöhemmin, mutta vasta parin jakson jälkeen, kun sähkökatko uhkaa sulattaa sen. Tästä sarjasta tosiaan puuttuu suurkaupungin syke – hyvässä ja pahassa.

 

Onnenlahden 4. kauden jaksot Yle tv1:llä arki-iltapäivissä alkaen pe 20.1.23 klo 17.08, uusinnat arkipäivinä klo 12 jälkeen ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa