Illalla tv:ssä: Uusi lääketieteellinen keksintö uhkaa tehdä rikostutkinnasta mahdotonta

Väärentääkö joku todisteita?

20.1.2023 14:31

Samalla kun Briteissä on aloiteltu jo 26. kautta suosikkisarja Hiljaisesta todistajasta (Silent Witness), Ylellä juhlistetaan vielä sarjan 25-vuotistaivalta. Kuuteen jaksoon pilkotun rupeaman kantava juoni on tällä erää kaiken kansan kattava passiuudistus, jolla pitäisi säästää henkiä. Mutta heti aloitusjaksossa niitä menetetään tuplalti.

Juhlakauden kunniaksi sarjaan Sam Ryanin rooliin palannut Amanda Burton kiiruhtaa osassaan passiuudistusta eteenpäin. Kun salamurhaaja iskee sen keskeisimpien vaikuttajien kimppuun, Ryan soittaa tietenkin tohtori Nikki Alexanerille (Emilia Fox). Alexander tiimeineen tekee tunnetusti tarkkaa työtä rikosteknisessä tutkinnassa, mutta tällä kertaa tapausta mutkistavat dna-näytteet, jotka kuuluvat miehelle Alexanderin menneisyydestä.

Tieteellinen näyttö ja tutkijan oma vainu asettuvat ristiriitaan. Kaiken lisäksi kantasolututkimuksen piirissä on vähän aikaa sitten tehty mullistava keksintö. Sen päätyminen rikollisten käsiin olisi katastrofaalista Alexanderin työlle.

Kauden pääjuonen seikkaillessa jopa tieteisfiktion puolelle, sen jaksoihin mahtuu myös perinteisempää rikos- ja jännityssarjaviihdettä. Vastapainona scifille tarjoillaan mm. vanhan sukutilan mailta löytyvän ruumiin arvoitusta. Siinä sivussa kehitetään myös Alexanderin ja hänen kollegansa Jack Hodgsonin (David Caves) suhdetta – tosin hyvin rauhallisesti. Eihän heillä ole mikään kiire. Hodgsonia näyttelevä Caves onkin todennut, että tämä sarja voisi jatkua loputtomiin.

Hiljainen todistaja 25. kauden jaksot Yle tv1:llä perjantaisin alkaen 20.1.23 klo 22.00 ja Yle Areenassa.

 

Lähde: Radio Times

Lisää luettavaa