Illalla tv:ssä: Varakkaan perijän katoaminen

Jens Lapiduksen romaaneihin perustuva jännityssarja alkaa.

2.1.2021 21:34

Top Dogin näennäisen keveässä aloituskohtauksessa Schale-yhtiöt saa uuden toimitusjohtajan. Perheyrityksen väistyvä keulahahmo muistuttaa poikaansa, ettei tällaisen yrityksen johtaja omista sitä, vaan pyrkii vaalimaan sitä seuraavaa sukupolvea varten. Mutta ei kulu kauaa, kun aloittavaa johtajaa, Philipiä, uhkaillaan pimeällä rantakadulla aseella ja hän katoaa yöhön. Liiketoimet saavat unohtua.

C Moren ja Ruotsin TV 4:n yhteistuotantoa oleva sarja äityy jo ensimmäisessä jaksossaan monen hämäräperäisen tahon yhteenotoksi. Käsillä on melkoinen vyyhti, jossa lähes kaikki näyttävät syyllisiltä.

Schalella ei haluta sotkea poliisia arkaluontoiseen katoamistapaukseen – onko tämä merkki sisäpiirin osallisuudesta? Philipin etsiminen jää muiden heiniksi. Lakiasiantoimiston osakkuutta havitteleva Emily (Josefin Asplund) iskee kyntensä juttuun. Hän vaikuttaa päällisin puolin puhtoiselta, mutta rypee hämmentävissä veloissa. Kun Emily löytää avukseen henkirikoksesta tuomiota istuneen Teddyn (Alexej Manvelov), juttu vain sakenee: on mahdollista, että Teddy on sekaantunut Philipin katoamiseen itsekin.

Kahdeksanosainen sarja esittää Emilyn ja Philipin kuin kolikon kahtena puolena, vaikka he eivät ole sukua. Yhdelle menestys on syntymässä suuhun työnnetty kultalusikka, toiselle aivan muuta.  Ensi sijassa Top Dog on silti kidnappausdraamaa, jossa käänteitä riittää. Suomalaiskatsojaa ilahduttaa mm. Sorjosesta tutun Jessica Grabowskyn sivurooli Teddyn entisenä ystävättärenä.

Top Dog Yle tv1:llä sunnuntaisin 3.1.21 klo 21.50 alkaen, uusinnat torstai-iltaisin ja kaikki jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa