Illalla tv:ssä: Viaton vilautus, joka käynnistää varsinaisen dominoefektin

Elämä leipoo turpiin.

10.3.2023 15:01

Sen piti olla ihan tavallinen arkiaamu Sydenyssä, mutta tilanne ryöstäytyi käsistä äkkiä. Nuori Ashley oli ylittämässä katua, kun hän kuuli takaansa hätääntyneen äänen. Hetkiä myöhemmin hän löysi itsensä lääketieteen ammattilaisen luota, vastassaan kysymys elämästä tai kuolemasta. Ja laskusta, johon hänellä ei missään tapauksessa olisi hoitajanpalkallaan varaa.

Ashelyn onneksi aamuisen onnettomuuden kolmas osapuoli, Gordon, oli paikalla. Gordon, jolle hän oli ennen turmaa viattomasti vilauttanut nänniään, vaikutti joviaalilta henkilöltä. Mutta uhri, kirjanpidon Colin, herätti huolta. Äkkivilkaisulla vähäpätöiseltä vaikuttanut Colin oli mullistamassa heidän elämänsä.

Viime vuonna valmistunut australialaissarja Kaksi sinkkua ja Colin (Colin from Accounts) putoaa järkyttävältä kuulostavasta alkutilanteestaan huolimatta romanttisten komedioiden kategoriaan. Saman lajityypin edustajista se osuu lähemmäs Amy Schumerin komedioiden aluetta kuin esim. Hallmark-pehmoilun leiriä. Päähenkilöt dokaavat, kärsivät kankkusesta ja sanovat välillä kamalia asioita ääneen.

Sarja on sen pääosissa nähtävien Patrick Brammallin ja Harriet Dyerin käsialaa. He ovat myös tosielämässä pariskunta. Toimiva kemia välittyy ruudulta heti.

Kahdeksaan jaksoon on saatu tiivistettyä kiitettävän paljon käänteitä. Pitkäikäisen ihmissuhteen aloittamisen vaikeus on sarjan perusta, jota lähestytään monelta suunnalta. Niistä rakastettavin on ehkä Colinin näkökulma. Colinen karvainen pärstä vaikuttaa useimmiten viestivän vain halusta elää mukavaa elämää ja syödä hyvää ruokaa. Eipä kai moni muukaan muuta toivo rankan päivän päätteeksi, kaikenlaisen säätämisen keskellä.

 

Kaksi sinkkua ja Colin Yle tv2:lla alkaen pe 10.3.23 klo 21.50 ja jaksot myös Yle Areenassa.

Lisää luettavaa