Indiana Jones 5 on kuin legendojen kuninkuusravit: mukana myös ikoninen elokuvasäveltäjä

Mitä muuta Indiana Jonesilta voi vaatia kuin Steven Spielberg kameran taakse ja Harrison Ford heiluttamaan piiskaa kameran eteen? No kyllä kunnollinen seikkailu tarvitsee vielä hyvät musiikitkin, eikö vain?

Vaikka fanien pitää odottaa uutta Indiana Jonesia vielä ainakin kaksi tai kolme vuotta, niin ainakaan ei tarvitse pelätä leffan musiikkien takia. Spielberg nimittäin vahvisti eilen, että legendaarinen John Williams nostaa tahtipuikkonsa ja säveltää musiikit myös viidenteen Indyyn.

Spielberg ja Williams työskentelivät ensi kertaa yhdessä jo vuoden 1974 Kovissa ratsastajissa , jonka pääosissa ovat Goldie Hawn ja Ben Johnson. Spielberg oli kuitenkin löytänyt Williamsin jo viisi vuotta aiemmin, kun säveltäjä oli tehnyt musiikit Mary Rendellin ohjaamaan Veijarit-leffaan.

”Kirjoitin Kovien ratsastajien käsikirjoituksen kuunnellen juuri tuota soundtrackia. Lupasinkin itselleni, että menen suoraan tämän kaverin juttusille jos olen niin onnekas, että pääsen tekemään omaa leffaa”, Spielberg kertoo ET:lle antamassaan haastattelussa.

Kovien ratsastajien jälkeen kaksikko teki Tappajahain, josta Williams nappasi toisen viidestä Oscaristaan. Tällä hetkellä Williams on saanut yhteensä jo 16 Oscar-ehdokkuutta parivaljakon yhteisistä elokuvista.

Williamsin käsialaa on myös muun muassa Star Warsin klassinen soundtrack. Sitä pääsemme kuulemaan taas joulun aikoihin, kun Star Wars: Rogue One saapuu ensi-iltaan.

Lähde: ET

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut