Indiana Jones- ja Arkajalat-näyttelijä paljasti, miksi lopetti näyttelemisen 20 vuotta sitten

Aikainen eläke on nyt päättynyt.

24.4.2022 12:23

Arkajaloissa sekä Indiana Jones ja tuomion temppelissä lapsena näytellyt Ke Huy Quan on paljastanut, miksi hän lopetti näyttelemisen 20 vuotta sitten.

Quan oli vasta 12-vuotias näytellessään Tuomion temppelissä. Vuotta myöhemmin hänet nähtiin ikivihreässä Arkajaloissa.

Quan nähtiin isojen rooliensa jälkeen oikeastaan vain sivurooleissa, ja vuoteen 2002 mennessä hän oli lopettanut näyttelemisen.

Quan teki paluun hienoon Daniels-duon (Daniel ”Dan” Kwan, Daniel Scheinert) ohjaamaan ja Michelle Yeohin tähdittämään Everything Everywhere All at Onceen. Elokuvan ensi-ilta on Suomessa 29. huhtikuuta.

– En ollut ajatellut ryhtyväni näyttelijäksi. Ja sitten kuitenkin rakastuin siihen. Indiana Jones muutti sekä minun että perheeni elämän. Tekijäporukka oli niin rakastavaista ja kilttiä porukkaa, jotka kohtelivat toisiaan niin mukavasti. Minulla on todella hyviä muistoja sen kuvauksista. Vietimme kolme viikkoa Sri Lankassa. Hengailimme uima-altaalla. Harrison Ford opetti minut uimaan, Quan kertoo.

– Ajattelin silloin, että minulla tulee olemaan upea ura… mutta se oli rankkaa. Odottelin aina puhelimen pirinää, mutta harvemmin se soi. Rakastin näyttelemistä mutta minulla oli karmea tunne, että jään jostain paitsi. Halusin olla yhtä kuuluisa kuin muut aasialaiset näyttelijät.

Quan näki vuonna 2018 ensi-iltansa saaneen Crazy Rich Asiansin, ja päätti sen jälkeen napata ensimmäisen roolinsa 20 vuoteen. Hän sai lopulta Everything Everywhere All at Oncen Waymond Wangin roolin. Waymond on Michelle Yeohin näyttelemän Evelynin aviomies.

Quan rakastui elokuvan käsikirjoitukseen. Hän samastui elokuvan kaikkiin kolmeen eri Waymondin versioon. Quan sanoo, ettei olisi voinut tehdä elokuvaa 10-15 vuotta sitten. Hänen paluunsa tapahtui juuri oikealla hetkellä.

Alla Everything Everywhere All at Oncen traileri.

Lähde: Screenrant

Aiheeseen liittyviä elokuvia

Lisää luettavaa