Jake Gyllenhaal muuttui Heath Ledgerin kuoleman jälkeen

National Public Radio haastatteli Jake Gyllenhaalia Southpaw-elokuvasta, mutta keskustelu kääntyi jossain vaiheessa Heath Ledgerin kuolemaan ja siihen miten se vaikutti Gyllenhaaliin.

– Luulen että Heathin kuoleman takia yritän välillä tutustua uusiin maailmoihin, jotka herättävät minut. Yritän olla läsnä siellä missä olen. Elokuvien kuvauksissa yritän ylläpitää ystävyyssuhteita, jotka ovat niin aitoja kuin ne voivat olla ja pyrin olemaan lähellä ihmistä, koska tiedän että se on arvokasta, Gyllenhaal pohdiskeli.

– Ura voi loppua hyvin lyhyen aikavälin sisällä tai mitä tahansa muuta tapahtua, mutta tiedän myös, että elämä on arvokasta.

Gyllenhaal sanoi lisäksi, että hän kaipaa Heathia ihmisenä sekä työskentelyä hänen kanssaan ja harmittelee sitä, ettemme enää pääse näkemään hänen ilmaisun kauneuttaan.

Gyllenhaal muisteli niin ikään reaktioita, joita hän ja Ledger herättivät, kun he heteroina esittivät homoseksuaaleja Brokeback Mountain -elokuvassa:

– Se oli kiehtovaa, varsinkin koska emme tienneet mikä menestys elokuvasta tulee. Se oli intiimiä ja todella pelottavaa minulle ja Heathille. Se oli epämukavaa molemmille joissain kohtauksissa ja silti me molemmat uskoimme syvästi elokuvan sanomaan. Jotkut ihmiset sanoivat, että he näkevät siinä rakkautta, mutta voit uskoa, että saimme myös monenlaista muuta palautetta.

Kuva: Brokeback Mountain

Lähde: National Public Radio

(Episodi/MLE)

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut