James Cameronin ja Ridley Scottin piti tehdä yhteinen Alien-elokuva – mitä tapahtui?

14.4.2014 22:26

Eilisessä Redditin kyselytuokiossa James Cameron vastasi yhteen jos toiseenkin kysymykseen elokuvistaan. Yksi ehkä mielenkiintoisimpia tarinoita liittyi Alien-saagaan, josta Cameron kertoi pettymyksen vivahde tekstissään.

Ridley Scott halusi jo vuosia ennen Prometheusta palata Alien-maailmaan, mutta loppujen lopuksi mitään ei tapahtunut ennen kehuttua ja parjattua esiosaa. Cameron kertoi vähän taustoja tapahtumalle, sillä kuinka ollakaan, myös hänen oli tarkoitus osallistua elokuvan tekoon. Ohjaajan mukaan kaksikko ei koskaan puhunut Alien 3:n tekemisestä, koska molemmat olivat muiden projektien kimpussa. Mutta idea Alienin viidenteen osaan kuitenkin syntyi, ja sen Cameron myös pitchasi Scottille. Tarkoitus oli, että Cameron olisi käsikirjoittanut ja tuottanut elokuvan Ridley Scottin ottaessa ohjaajan puikot. Kaksikko oli ehdottomasti yhtä mieltä Alien 5:n tekemisestä.

Mutta sitten tuli Fox ja Aliens Vs. Predator. Cameronin mukaan hän sanoi studiolle koko idean olevan tuomittu, ja se tulisi tuhoamaan koko saagan. ”Sama kuin jos Universal tekisi Dracula versus The Werewolf -elokuvan”, tilitti Cameron. Tämän jälkeen Cameron menetti kiinnostuksen koko Alien-sarjaan, eikä missään nimessä halunnut enää tehdä elokuvaa.

Cameron myös pitää Prometheusta täysin Ridley Scottin juttuna, johon hänellä ei olisi mitään annettavaa. ”Taidan pysytellä Avatar-universumissa”, summaa Cameron.

(Episodi/ML)

 

Lisää luettavaa