James Gunn kertoo avoimesti Disney-potkuistaan: ”Tuntui kuin urani olisi ohitse”

Onneksi Gunn sai työpaikkansa takaisin.

Ensin Disney antoi James Gunnille monot kymmenen vuotta vanhojen twiittien takia, sitten mikkitalo pestasi miehen takaisin tekemään Guardians of the Galaxy Vol. 3:n.

Gunn kertoo Deadlinen haastattelussa avoimesti potkujen aiheuttamista tunteistaan.

– Ensimmäisenä päivänä… minun on pakko todeta sen olleen intensiivisimmän päivän elämässäni. Onhan minulla muitakin pahoja päiviä ollut, kuten vaikkapa kun rupesin raittiiksi nuorempana, tai kun kaverini ovat tehneet itsemurhan. Silti tämä päivä oli uskomattoman intensiivinen. Se vain tapahtui, ja yhtäkkiä tuntui siltä, että olin menettänyt kaiken. Tiesin vain, että olin saanut uskomattoman nopeassa tahdissa potkut. Tuntui kuin urani olisi ohitse.

Kävi kuitenkin ilmi, ettei Gunnin ura ollut todellakaan ohi, sillä Warner otti miekkoseen yhteyttä ja tarjosi pestiä Suicide Squadin rebootista. Gunn tarttui tarjoukseen.

– Takaisintulo tapahtui päivässä, ja sitten se oli vain ohi. Potkut olivat kuitenkin jättimäinen uutinen useiden päivien ajan. Tunsin potkujen vaikutukset uudelleen ja uudelleen, kun luin uutisia ja kaverini ja perheeni viestittivät minulle. Lopulta jouduin sanomaan heille, etten välittäisi miettiä tällä hetkellä mitään negatiivisia asioita, koska ne satuttavat.

– Studiot taas ottivat yhteyttä ja kertoivat, kuinka he haluaisivat palkata minut. He soittelivat minulle parin päivän ajan. En kuitenkaan uskonut sitä. Tästä minun pitää olla rehellinen. Jollain tasolla uskoin, että ehkä minulla on jonkinlainen tulevaisuus, mutta tunnetasolla se oli aivan erilaista.

Disneyn studioiden pomo Alan Horn otti lopulta yhteyttä Guniin ja halusi keskustella asiasta. Gunnista kuitenkin vaikutti siltä, että ensimmäiset keskustelut olivat lähinnä samanlaisia, kun erotaan aviopuolisosta: ”Ollaan jatkossa kavereita ja pyritään olemaan kilttejä toisillemme.”

Lue täältä koko Deadlinen haastattelu. Se on pitkä.

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut