Jason Bournen perijä syrjäytti Yön ritarin lippukassoilla

12.8.2012 20:53

Yön ritarin paluu putosi kolmannelle sijalle Pohjois-Amerikan lippukassoilla, kun kaksi isoa ensi-iltaa tuli teattareihin. Jason Bourne -elokuvien eräänlainen jatko-osa Medusan perintö (The Bourne Legacy) oli viikonlopun tuottoisin elokuva. Sen avausviikonloppu tuotti arviolta 40,3 miljoonaa dollaria. Pääroolin on Matt Damonilta perinyt Jeremy Renner (The Hurt Locker).

Toiseksi sijoittui poliittinen komedia The Campaign, jonka pääosissa näyttelevät Will Ferrell ja Zach Galifianakis. The Campaignin avaustulos oli 27,4 miljoonaa dollaria.

Yön ritarin paluu oli ollut tätä ennen kolme viikkoa lippukassojen ykkönen. Kolmas tila tuotti 19,5 miljoonan dollarin tuloksen. Yön ritarin paluun kokonaistuotto Pohjois-Amerikassa kasvoi noin 390 miljoonaan dollariin.

Kolmas uusi ensi-ilta, keski-ikäisestä avioparista kertova Hope Springs sijoittui neljänneksi 15,6 miljoonan dollarin avaustuotolla. Komedian pääosissa nähdään Meryl Streep ja Tommy Lee Jones.

Medusan perintö tulee Suomessa ensi-iltaan 21. syyskuuta. Hope Springs nähdään meillä nimellä Lemmenlomalla, ja sen ensi-ilta on 5. lokakuuta. The Campaign -elokuvan Suomen ensi-iltapäivämäärä on vielä auki.

Lisää luettavaa