Jatko-osa 18 vuotta myöhemmin – M. Night Shyamalanin mielestä on ihme, että Glass-leffa näki päivänvalon

Spoileri Split-elokuvasta.

Voi tuntua oudolta kuulla tämä, mutta Unbreakable-elokuvan ensi-illasta on jo 19 vuotta. Myös M. Night Shymalan kummastelee asioita, sillä hänen mielestään Glass-elokuvan julkaisu on ihme.

Shyamalan on vaivihkaa luonut supersankaritrilogian ja oman pienen elokuvauniversuminsa. Kaikki alkoi Unbreakablesta, jossa Bruce Willis näytteli selviytymiskykyistä vartijahahmoa David Dunnia. Hänen vastustajanaan leffassa puolestaan nähtiin Samuel L. Jacksonin Mr. Glass, joka oli tavallaan Willisin hahmon vastakohta.

Vuonna 2016 Shyamalan palasi heikomman kauden jälkeen terävästi parrasvaloihin Split-elokuvallaan. Loppuratkaisu sai tietysti monet haukkomaan henkeään, kun elokuvassa nähtiin jälleen Bruce Willisin David Dunn. Tämä poiki puolestaan leffan Glass, joka tulee täydentämään elokuvat trilogiaksi. Siinä tullaan näkemään niin Willis, Jackson kuin Splitin mielenterveysongelmista kärsivää supersankaria esittävä James McAvoykin.

– Jos menisimme yksityiskohtiin, paljastuisi olevan ihme, että tämä elokuva tehtiin, Shyamalan mietti haastattelussa.

Ohjaajaguru ei ole uskoa sitä, että on saanut nauttia tuesta niin fanien kuin studionkin puolelta. Tuki oli ratkaisevaa, jotta Glass-leffa saatiin tehtyä.

Shyamalanin mukaan oli ”outoa, mutta todellista” seurata, kun kolme ikonista tähteä näyttelevät ikonisimmissa rooleissaan. Hän kertoi heidän haastaneen toisiaan ja tehneen tärkeitä kohtauksia uudelleen ja uudelleen, jotta paras mahdollinen tulos saatiin irti. Shyamalan kehui kokemusta ”maagiseksi.”

Glass saapuu elokuvateattereihin 18. tammikuuta.

Lähde: Metro

 

Aiheeseen liittyvät elokuvat

Aiheeseen liittyvät jutut