Jättihitti Barbie on kohta katsottavissa suoratoistona – Julkaisupäivä selvisi

Kesän hittielokuva tulee jouluksi HBO Maxiin.

5.12.2023 12:13

Barbie-kuume on vallannut koko maailman sekä myös Pohjoismaat.

Heinäkuun 21. päivä ensi-iltansa saanut elokuva on ollut vuoden merkittävin uutuus kaikissa Pohjoismaissa ja Warner Bros. Picturesin kaikkien aikojen tuottoisin elokuva.

Jo lähes kolme miljoonaa katsojaa pelkästään Pohjoismaissa kerännyt Barbie saapuu katsottavaksi HBO Max -suoratoistopalveluun 15.12. perjantaina.

Elokuva on ollut jo jonkin aikaa vuokrattavana erikseen useassakin suoratoistopalvelussa noin viiden euron hintaan, mutta nyt se tulee HBO Max -kuukausitilaajien katsottavaksi.

Greta Gerwigin (Pikku naisia, Lady Bird) ohjaamassa Barbie-elokuvassa Barbieta näyttelee Oscar-ehdokas Margot Robbie (Bombshell ja I, Tonya) ja Keniä Ryan Gosling (La La Land, Half Nelson).

Muissa rooleissa nähdään America Ferrera, Kate McKinnon, Michael Cera, Ariana Greenblatt, Issa Rae, Rhea Perlman ja Will Ferrell.

Greta Gerwig on  käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Noah Baumbachin kanssa

Gerwigin luovassa tiimissä kameran takana toimivat Oscar-ehdokas, kuvaaja Rodrigo Prieto ja leikkaaja Nick Houy. Lavastuksesta vastasi kuusinkertainen Oscar-ehdokas Sarah Greenwood, puvustuksesta Oscar-palkittu Jacqueline Durran, erikoistehosteista Glen Pratt ja musiikista George Drakoulias ja Oscar-palkittu säveltäjä Alexandre Desplat. Elokuvan soundtrack on saanut 11 Grammy-palkintoehdokkuutta.

Lisää luettavaa

Aiheeseen liittyviä elokuvia