Jeremy Renner rymistelee Medusan perinnössä

20.9.2012 16:52

Medusan perintö jatkaa siitä mihin Medusan sinetti loppui. Jason Bournea ei nähdä tässä sarjan neljännessä elokuvassa, vaan hänen tilallaan rymistelee kenties vieläkin vaarallisempi agentti Aaron Cross. Näyttelijä Jeremy Renner kertoo uudesta Medusa-seikkailusta, sen haasteista ja nousustaan lasten sankariksi menestyksen myötä.

Teksti: Johanna Juntunen

Medusan perintö on alun perin Robert Ludlumin kirjoihin perustuvassa sarjassa uusi seikkailu, jossa paljastuu uusi laajempi salaliitto. Kun kolmessa ensimmäisessä Medusa-elokuvassa CIA:n jahtaamaa Jason Bournea näytellyt Matt Damon kieltäytyi jatko-osasta ohjaaja Paul Greengrassin (Medusan isku, Medusan sinetti, Green Zone) ohella, oli tarinaan keksittävä uusi sankari.

Medusa-sarjan aiemmat elokuvat käsikirjoittanut Tony Gilroy pestattiin ohjaajaksi. Gilroy, joka kirjoitti käsikirjoituksen veljensä Danin kanssa, laajensi alkuperäistä tarinaa Yhdysvaltain hallituksen salaisesta ohjelmasta, jonka avulla luodaan kemiallisesti tehostettuja vakoojia. Bournen luoneen Treadstone-ohjelman lisäksi Medusan perinnössä paljastuu puolustusministeriön oma Outcome-ohjelma, jonka tuotoksiin kuuluu Aaron Cross (Renner).

Koska Bourne paljasti Medusan sinetin lopussa Treadstonen, hallituksen on suljettava myös Outcome ennen kuin sekin paljastuu. Tästä seuraa maailmanlaajuinen ajojahti aluksi erillisten, myöhemmin yhteenkietoutuvien tarinoiden kautta.

Rennerin (The Hurt Locker, The Town, The Avengers) ei tarvinnut ajatella Matt Damonin suoritusten peittoamista, kun hän pääsi irrottelemaan uuden agentin Aaron Crossin roolissa.

– Siinä suhteessa ei ollut paineita. Oman työni suhteen joudun huolehtimaan siitä, että valitsen hyvän elokuvan, jonka ihmiset haluavat nähdä. Toiseksi, minun on esitettävä roolihahmoni aitona kolmiulotteisena ihmisenä, josta katsojat voivat pitää ainakin jonkun verran. Sitten siirryn seuraavaan projektiin, Renner sanoo Beverly Hillsissa.
Vaikka molemmat ovat säälimättömiä tappokoneita, Crossissa ja Bournessa on myös paljon eroja.

– Heidän välillään on suuri ero. Jason Bourne ei tiennyt kuka hän oli. Hän yrittää nimenomaan saada sen selville. Cross puolestaan tietää aivan tarkkaan, kuka hän on ja miten hän liittyy koko kuvioon. Hän haluaa olla mukana toiminnassa, mutta tarinan juonenkäänteet tulevat osittain muuttamaan tämän.

Renner pitää mahdollisena, että Bourne ja Cross tullaan joskus näkemään samassa elokuvassa.

– Ehdottomasti. Olen avoin sille ajatukselle. Jos asia tulee ajankohtaiseksi, etsin Damonin käsiini.

Lue lisää Medusan perintö -elokuvasta uudesta Episodista 9/2012! Ilmestyy perjantaina 21.9.2012.

Lisää luettavaa